Buche met kokos en calamondin
Een bijzondere buche, vol met allerlei verrassende smaken. Het bekende kokos, maar ook de vrucht calamondin en ube-extract, een zoete aardappel die veel groeit in de Filipijnen en zorgt voor de paarse kleur van de buche.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Kleine foodprocessor
- 1 afkoelrek
- Acetaatfolie
- Bûche-vorm
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 gram hetelucht.
Karamel
- Doe de suiker en het water in een steelpan, roer en breng aan de kook.
- Haal van het vuur zodra de karamel een amberkleur heeft gekregen.
- Giet gelijkmatig over in de bûche-vorm, zodat alle hoeken en naden zijn bedekt.
Kokosmix
- Doe alle ingrediënten van de kokosmix in een kom en mix tot een geheel.
Meringue
- Vang het eiwit op in de kom van de staande mixer.
- Klop het eiwit op tot een meringue samen met het calamansi-sap en de suiker.
Flan-mix
- Breng alle ingrediënten van de flan-mix samen in een aparte kom en mix goed met een spatel, zorg ervoor dat er geen bubbels ontstaan.
- Vouw de kokosmix voorzichtig samen met de meringue zodat er een chiffon-beslag ontstaat.
- Giet de flan-mix door een zeef in de bûchevorm.
- Schenk het chiffon-beslag in de bûchevorm bovenop de flan-mix.
- Bak de bûche af in 30 minuten op 150 graden hetelucht.
- Zet de oven naar 175 graden hetelucht.
Zandkoek
- Gebruik een foodprocessor om het deeg te maken.
- Pulse de pecannoten een beetje grof en zet ze aan de kant.
- Voeg de bloem, suiker, blokjes boter en het zout toe aan de foodprocessor en pulse tot de boter en de bloem gemengd zijn.
- Voeg de pecannoten toe.
- Voeg ook de eidooier toe en mix tot een geheel.
- Laat het deeg 15 minuten rusten en rol op een bakmat uit tot een lap van minimaal 30 bij 11 centimeter.
- Bak de zandkoek in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Snijd de warme zandkoek op maat van de bûche met behulp van een liniaal.
Koraal tuile
- Zet een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
- Mix het kokoswater, de zonnebloemolie, patentbloem, poedersuiker en het zout in een kom.
- Giet een grote, volle soeplepel van deze mix in de koekenpan en zet het vuur op middel-laag.
- Laat het mengsel rustig inkoken, het vocht zal verdampen en wat er overblijft is de koraal tuile.
- Neem een brede platte spatel om de koraal tuile voorzichtig uit de pan te scheppen.
- Laat de koraal tuile afkoelen op een keukenpapiertje op een afdruiprek.
Chocoladesterren
- Smelt tweederde van de witte chocolade au bain-marie tot 40 graden.
- Voeg de resterende eenderde toe en meng totdat alles is gesmolten en een temperatuur van ongeveer 29 graden heeft bereikt.
- Spreid gelijkmatig over een stuk acetaatfolie, steek er 2 grote sterren uit en 14 kleinere sterren.
Opbouw van de buche met kokos en calamondin
- Leg de zandkoek op de bûche.
- Leg de presenteerschaal op de bûche-vorm, draai in zijn geheel om en verwijder de vorm.
- Steek het koraal tuile in de bovenkant van de bûche op de karamel.
- Plak de twee grote sterren op de voor- en achterkant van de bûche.
- Plak de kleine sterren gelijkmatig aan de zijkanten.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren