Terug

Gevulde boterkoek

Niets lekkerder dan een stukje boterkoek bij de koffie of thee. Robèrt maakt ze gevuld met spijs en een vleugje citroen. Dit recept is voor 2 stuks.

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Gevulde boterkoek

  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 gram boter
  • 230 gram bloem
  • 35 gram ei
  • 15 gram citroenrasp
  • 3 gram zout
  • 500 gram amandelspijs
  • 1 ei losgeklopt
  • halve amandelen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bakbenodigheden

  • deegroller
  • steker van 20 centimeter Ø
  • steker van 17 centimeter Ø
  • 2 aluminiumschaaltjes of bakvormen van 17 centimeter Ø

Gevulde boterkoek

  • Kneed een homogeen deeg van alle ingrediënten, behalve van de amandelspijs, het losgeklopte ei en de halve amandelen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en steek er 2 plakken van 20 centimeter Ø uit.
  • Bekleed met de plakken de bakvormen.
  • Roer de helft van het losgeklopte ei door de spijs om het een beetje af te slappen.
  • Verdeel de spijs gelijkmatig over de bakvormen.
  • Rol de rest van het deeg uit.
  • Steek er 2 plakken van 17 centimeter Ø uit.
  • Dek met de plakken de spijs af; druk de randjes goed aan.
  • Strijk de bovenkant van de boterkoeken af met de rest van het losgeklopte ei.
  • Decoreer met de halve amandelen.
  • Strijk de koeken nog een keer af met ei.
  • Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.