E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Havermout-gember-hazelnootkoekjes

Verslavend lekker, deze koekjes met havermout en gember! Je maakt ze in een handomdraai, helaas zijn ze nog sneller op...

Koekjes
(170) reviews

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

  • 50 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 50 gram volkoren bloem
  • 100 gram havervlokken
  • 1 blokje Gember
  • rasp van sinaasappel
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 snuf zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

  • Klopt de suiker en boter romig.
  • Was de sinaasappel.
  • Schil de gember.
  • Rasp de gember en sinaasappelschil en voeg toe.
  • Voeg de bloem en havermout toe en spatel het erdoor.
  • Hak de hazelnoten grof en voeg met een snufje zout toe.
  • Kneed het deeg, maak er kleine balletjes van en druk ze op een met bakpapier beklede bakplaat iets plat.
  • Bak in circa 17 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat iets afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.