Voorbereiding
- Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
 - Bruineer de hazelnoten voor de vulling in de oven of koekenpan.
 - Leg eventueel een suikerthermometer klaar.
 - Verwarm de oven voor op 120°C.
 
Macarons
- Maal de amandelen fijn samen met de poedersuiker.
 - Klop de eiwitten schuimig.
 - Voeg de suiker langzaam toe en blijf kloppen tot stijve pieken.
 - Voeg op het laatst het koffie-extract en cacao toe.
 - Spatel het notenmengsel erdoor en doe in spuitzak.
 - Spuit kleine rondjes op het bakpapier.
 - Laat 45 minuten drogen op kamertemperatuur.
 
Hazelnotenschuimbodems
- Klop de eiwitten met zout en suiker stijf.
 - Maal intussen de hazelnoten fijn.
 - Spatel de gemalen hazelnoten door het stijve eiwit.
 - Schep in een spuitzak met grote spuitmond (1,5 centimeter).
 - Spuit op de bakplaat 3 ronde bodems van gelijke grootte.
 - Droog de hazelnotenschuimbodem 45 minuten in oven.
 - Laat afkoelen op een rooster.
 - Verhoog de oventemperatuur tot 170°C.
 
Botercrème
- Klop de eidooiers op hoge snelheid los.
 - Kook in een steelpan suiker en water tot 118°C (firm ball-stage).
 - Schenk de suikerstroop bij de geklopte dooiers en klop tot het mengsel wit wordt (pas op dat het suikerstroop niet opspat).
 - Klop in schone kom de roomboter luchtig.
 - Klop dit samen met de hazelnootpasta bij het eiermengsel tot een egaal beslag.
 
Macarons II
- Druk in iedere macaron voorzichtig een hazelnoot.
 - Bak de macarons 11 minuten in de oven.
 
Slagroomvulling
- Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker.
 - Maal de gebruineerde hazelnoten fijn en roer door de slagroomvulling.
 
Samenstellen
- Leg een van de hazelnotenschuimbodems op een serveerschaal.
 - Spuit een laag botercrème over de bodem en bedek met een tweede hazelnootschuimbodem.
 - Bedek met een laag slagroomvulling en dek af met de derde bodem.
 - Versier met toefjes slagroom, botercrème en macarons.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.