Kransekake met cacao en sinaasappel
De sinaasappel- en chocolade smaken vullen elkaar in deze kransekake perfect aan. Spectaculair én super lekker!
Bakbenodigdheden
- Kransekake vormen
- Bakspray
- Spuitzak
- Gladde spuitmond
- Taartrooster
- Deegkrabber
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spuit de krasekakevormen in met bakspray en bestuif ze met de cacaopoeder.
Kransekake deeg
- Zeef de poedersuiker en het cacaopoeder boven een kom.
- Voeg hier het amandelmeel, zout en de sinaasappelrasp aan toe.
- Voeg de eiwitten toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Dek de kom af en leg het deeg voor 30 minuten in de koeling.
- Rol het deeg uit in 18 stroken en vul de krasekakevormen.
- Maak een of twee extra cirkels van de grootste vorm en een extra cirkel van de kleinste vorm voor de top.
- Bak de vormen af in de voorverwarmde oven en houd er rekening mee dat de grote vormen een langere baktijd nodig hebben dan de kleinere vormen.
- Bak de grote ringen ongeveer 12 minuten en de kleine ongeveer 8 minuten, de ringen voelen harder aan zodra ze klaar zijn en hebben ook een doffere kleur.
- Laat de koeken na het bakken 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er daarna voorzichtig uit.
- Leg de kransekake ze op een rooster om af te koelen.
Chocoladeglazuur
- Zeef de poedersuiker en het cacaopoeder boven een kom.
- Voeg de gesmolten boter toe.
- Voeg de slagroom of melk toe tot de gewenste dikte is bereikt.
- Vul een spuitzak met een dunne spuitmond met het glazuur.
Chocoladeganache
- Verwarm de slagroom in een steelpan tot het kookpunt is bereikt.
- Schenk de slagroom over de pure chocoladedruppels en laat even 5 minuten staan.
- Roer het tot het een gladde textuur heeft.
Opbouw van de kransekake
- Leg de kransekake op volgorde van groot naar klein op de werkbank zodat de koeken op volgorde versierd kunnen worden.
- Versier de grootste ring klaar met glazuur.
- Versier de volgende ring met de chocoladeganache.
- En besprenkel de ring erna met de poedersuiker.
- Herhaal dit tot alle koeken zijn versierd en er drie groepen koeken zijn ontstaan.
- Bouw de kransekake op volgorde van glazuur, ganache, poedersuiker op en herhaal dit tot alle koeken zijn gestapeld.
- Versier de kransekake met de eetbare viooltjes en bloemen van fondant.
- Versier de onderkant met allerlei soorten vers fruit en kerstversieringen.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren