E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vrolijke viooltjes kransekake

Tover een spektakel op tafel met deze kransekake met cacao en sinaasappel. Hij smaakt niet alleen goed, hij ziet er ook nog spectaculair uit. Of zoals Robèrt zegt: "Fantastisch!"

Zineb

Recept van
Zineb

Cake
Goed te doen
(24) reviews

Ingrediënten

Chocoladekransekake

  • 456 gram amandelmeel
  • 910 gram poedersuiker
  • 300 gram cacaopoeder + extra om mee te bestuiven
  • Rasp van 4 sinaasappels
  • 1 theelepel zout
  • 8 eiwitten

Chocoladeganache

  • 500 gram pure chocoladedruppels
  • 500 gram slagroom

Chocoladeglazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram gesmolten boter
  • 3 eetlepels slagroom of melk

Garnering

  • Poedersuiker 
  • Eetbare viooltjes
  • Zilveren parels
  • Vers fruit
  • Kerstversieringen 
  • Fondant in verschillende kleuren

Bereidingswijze

Kransekake met cacao en sinaasappel

Spektakelstuk Zineb - A2De sinaasappel- en chocolade smaken vullen elkaar in deze kransekake perfect aan. Spectaculair én super lekker!

Bakbenodigdheden

  • Kransekake vormen
  • Bakspray
  • Spuitzak
  • Gladde spuitmond
  • Taartrooster
  • Deegkrabber

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spuit de krasekakevormen in met bakspray en bestuif ze met de cacaopoeder.

Kransekake deeg

  • Zeef de poedersuiker en het cacaopoeder boven een kom.
  • Voeg hier het amandelmeel, zout en de sinaasappelrasp aan toe. 
  • Voeg de eiwitten toe en mix tot alles goed gemengd is. 
  • Dek de kom af en leg het deeg voor 30 minuten in de koeling.
  • Rol het deeg uit in 18 stroken en vul de krasekakevormen.
  • Maak een of twee extra cirkels van de grootste vorm en een extra cirkel van de kleinste vorm voor de top.
  • Bak de vormen af in de voorverwarmde oven en houd er rekening mee dat de grote vormen een langere baktijd nodig hebben dan de kleinere vormen. 
  • Bak de grote ringen ongeveer 12 minuten en de kleine ongeveer 8 minuten, de ringen voelen harder aan zodra ze klaar zijn en hebben ook een doffere kleur.
  • Laat de koeken na het bakken 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er daarna voorzichtig uit.
  • Leg de kransekake ze op een rooster om af te koelen.

Chocoladeglazuur

  • Zeef de poedersuiker en het cacaopoeder boven een kom.
  • Voeg de gesmolten boter toe. 
  • Voeg de slagroom of melk toe tot de gewenste dikte is bereikt. 
  • Vul een spuitzak met een dunne spuitmond met het glazuur.

Chocoladeganache

  • Verwarm de slagroom in een steelpan tot het kookpunt is bereikt. 
  • Schenk de slagroom over de pure chocoladedruppels en laat even 5 minuten staan. 
  • Roer het tot het een gladde textuur heeft.

Opbouw van de kransekake

  • Leg de kransekake op volgorde van groot naar klein op de werkbank zodat de koeken op volgorde versierd kunnen worden.
  • Versier de grootste ring klaar met glazuur.
  • Versier de volgende ring met de chocoladeganache.
  • En besprenkel de ring erna met de poedersuiker.
  • Herhaal dit tot alle koeken zijn versierd en er drie groepen koeken zijn ontstaan.
  • Bouw de kransekake op volgorde van glazuur, ganache, poedersuiker op en herhaal dit tot alle koeken zijn gestapeld.
  • Versier de kransekake met de eetbare viooltjes en bloemen van fondant.
  • Versier de onderkant met allerlei soorten vers fruit en kerstversieringen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.