Terug

Liefde kent geen grenzen – Macarons met passie

Passionele liefde vier je met een passievol cadeau, zoals deze macarons met passievrucht. De gele macarons worden gevuld met een passievrucht ganache met witte chocolade.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Macarons (35-40 stuks)

  • 160 gram eiwit 
  • 160 gram kristalsuiker 
  • 50 milliliter water
  • 210 gram amandelmeel 
  • 190 gram poedersuiker 
  • Gele gel kleurstof

Vulling

  • 330 gram witte chocolade 
  • 45 gram slagroom 
  • 150 gram passievrucht (vriezer) 
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Foodprocessor
  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef 
  • Spuitzakken
  • Ronde spuitmondjes van ø 0,5 centimeter
  • Bakplaat
  • Bakmatje(s) met macaron sjabloon
  • Satéprikker

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht. 
  • Bekleed de bakplaat met het macaron bakmatje. 

Macarons

  • Kook de suiker met het water tot een siroop van 120 graden. 
  • Klop de eiwitten schuimig als de siroop 113 graden is. 
  • Blijf kloppen en voeg de siroop van 120 graden in een vloeiende beweging toe aan de eiwitten. 
  • Klop tot een glanzende meringue op kamertemperatuur. 
  • Voeg gele kleurstof toe. 
  • Maal het amandelmeel met de poedersuiker fijn tot een broyage. 
  • Zeef de broyage en spatel in delen door de meringue. 
  • Het beslag is goed als het in een v-vorm van je spatel valt. 
  • Doe het beslag in een spuitzak met spuitmondje.
  • Spuit macarons op het bakmatje op de bakplaat. 
  • Tik een aantal keer tegen de onderkant van de bakplaat zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. 
  • Prik belletjes aan het oppervlak van de macarons kapot met een satéprikker. 
  • Laat het beslag even drogen. 
  • Bak de macarons voor 9 minuten. 
  • Draai de bakplaat om en bak wederom voor 9 minuten. 
  • Laat afkoelen op de bakplaat. 

Passievrucht ganache

  • Verwarm de bevroren passievrucht en slagroom in een steelpannetje.
  • Giet over de witte chocolade. 
  • Voeg vanille aroma toe. 
  • Meng tot een gladde ganache. 
  • Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen. 

Vullen

  • Maak paren van de macarons. 
  • Doe de ganache in een spuitzak met spuitmondje en vul de macarons. 

Tip: De macarons zijn het lekkerst als je ze in een luchtdichte doos in de koelkast bewaart voor 24-48 uur, voordat je ze opeet.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.