Terug

Liever dan liefde

Een sierlijk taartje dat je minstens net zo lief hebt als je grootste lief! Extra lekker door een vulling van rood fruit en champagne.

Kim G

Recept van
Kim G

Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Opa’s biscuit

  • 110 gram patentbloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • 6 eidooiers
  • 1 citroen (biologisch)
  • snufje zout

Opa’s roodfruit bavarois

  • 25 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 7.5 gram bladgelatine
  • 250 gram rood fruit
  • 3 takjes verse munt
  • 75 milliliter champagne
  • 30 milliliter crème de cassis

Roodfruit gelei

  • 60 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 citroen (rasp)
  • 250 gram rood fruit

Champagne trempeersiroop

  • 100 milliliter champagne

Champagne meringue botercrème

  • 350 gram poedersuiker
  • 400 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eiwitten
  • 2 theelepels vanille-extract
  • roze kleurstof

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Handmixer
  • 2 taartvormen 17,5 centimeter
  • Taartvorm 15 centimeter + 10 centimeter hoog
  • Taartkarton 15 centimeter
  • Kom
  • Zeef
  • Taartschraper
  • Taartrooster
  • Garde
  • 4 spuitzakken
  • 4 spuitmondjes
  • Glaceermes met knik klein
  • Glaceermes met knik groot

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Opa’s biscuit

  • Klop de eieren in een mengkom met suiker, citroenrasp en een snuf zout tot een luchtig geheel.
  • Zeef bloem boven de kom en spatel luchtig door het eiermengsel heen.
  • Vet de taartvormen in met een beetje boter of bakspray en verdeel het beslag over de vormen.
  • Plaats de vormen in de voorverwarmde oven en bak in 20-30 minuten goudbruin en gaar.

Opa’s roodfruit bavarois

  • Ris de blaadjes munt van de takjes en hak fijn.
  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
  • Pureer het rode fruit in een maatbeker met een staafmixer en haal de puree vervolgens door de zeef.
  • Verhit in een steelpan een derde van de fruitpuree met champagne en een scheutje crème de cassis.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatine toe en laat oplossen.
  • Klop vervolgend slagroom met suiker in een kom lobbig.
  • Meng het fruitmengsel, als deze afgekoeld is, met slagroom en voeg verse munt toe.
  • Plaats de bavarois tot gebruik in de koelkast.

Roodfruit gelei

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Pureer vervolgens het fruit.
  • Zeef de puree en verwarm in een steelpan met suiker en citroenrasp.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatine toe en laat oplossen.
  • Plaats tot gebruik in de koelkast.

Champagne trempeersiroop

  • Breng een pan met champagne, 30 milliliter water en optioneel 25 gram suiker aan de kook en laat inkoken.

Champagne meringue botercrème

  • Verwarm in een kom eiwit en poedersuiker au bain-marie.
  • Klop vervolgens in de keukenmachine 10-12 minuten koud en stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe, eventueel een klein scheutje van de trempeersiroop en volg met vanille extract.
  • Schep een klein beetje botercrème in een aparte kom en breng dit op kleur met een paar druppels van de roze kleurstof.

Afwerken/decoratie

  • Snijd de biscuits over de lengte doormidden.
  • Plaats een plak biscuit op het taartkarton en besprenkel met de trempeersiroop. Volg met een laagje gelei, een laag bavarois en dek af met een laag biscuit.
  • Bouw op deze manier een taart van 3 lagen en smeer af met de botercrème.
  • Spuit met een bladmondje rozen van de roze botercrème ter decoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.