Terug

London Tower Bridge

Alper

Recept van
Alper

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cakes

  • 6 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 3 eetlepels gevriesdroogde aardbeienpoeder
  • 1 citroen (sap)
  • 150 gram bloem

Botercrème

  • 6 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • 600 gram roomboter

Samenstellen

  • 1200 gram marsepein
  • kleurstoffen
  •  poedersuiker
  • eetbare lijm

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg 2 bakblikken klaar van 18x28x76 centimeter. Vet ze in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak mallen van bakpapier voor de Londen Tower Bridge.

Cakes

  • Klop eieren en suiker op de hoogte stand van de keukenmachine schuimig en wit.
  • Voeg vanille-extract, aardbeienpoeder en citroenrasp toe en klop op halve kracht nog even door tot alles is gemengd.
  • Zeef bloem boven de mengkom en spatel dit met de hand voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de twee bakblikken.
  • Bak de cakes in 25 minuten gaar en bruin in de hete oven.

Botercrème

  • Klop eiwitten schuimig tot stevige witte pieken. Zet de keukenmachine uit.
  • Doe suiker in een steelpannetje, zet net onder water en laat koken tot een suikersiroop van 121°C.
  • Zet de klopper weer aan en schenk de suikersiroop voorzichtig bij het eiwitschuim. Blijf kloppen tot het mengsel op kamertemperatuur is.
  • Voeg dan beetje bij beetje de boter toe en blijf continu goed kloppen tot een mooie homogene crème.

Samenstellen

  • Leg de mallen op de cakes en snijd de verschillende onderdelen uit.
  • Maak wegen en de brug van de overige cake.
  • Kneed marsepein soepel en deel op. Breng op kleur met de kleurstoffen.
  • Rol de bruine marsepein dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.
  • Smeer een dun laagje botercrème op de caketorens en bekleed met de bruine marsepein.
  • Zet op een serveerschaal en gebruik eetbare lijm om de brug tussen de torens te hangen.
  • Maak van marsepein decoratie-details en brugkoorden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.