E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Madeleine meermin

Dit madeleine spektakelstuk bestaat uit twee verschillende soorten madeleines: pistache-sinaasappel en framboos met een vleugje rozenwater. De inspiratie voor het ontwerp is een zeemeerminnenstaart, waarbij de madeleines de schubben vormen. Het strandzand is gemaakt van zandkoekkruimels, dus ook daar kun je lekker van smullen.

Siham

Recept van
Siham

(0) reviews

Ingrediënten

Pistache madeleines

  • 180 gram boter
  • 20 gram honing
  • 100 gram pistachenoten (gepeld)
  • 170 gram suiker
  • 2 eieren
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.13 theelepel zout
  • 1 rasp van sinaasappel
  • 0.5 vanillestokje
  • kleurstof pastelgroen

Frambozen madeleines

  • 180 gram boter
  • 20 gram honing
  • 40 gram gevriesdroogde frambozen
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.13 theelepel zout
  • 0.5 theelepel rozenwater
  • 0.5 vanillestokje
  • kleurstof roze

Zandkoekjes

  • 115 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram suiker
  • 0.13 theelepel zout
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 120 gram bloem

Decoratie

  • 1 snufje decoratie glitters
  • marsepein

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Hakmolen
  • Madeleinevorm
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 50 Satéprikkers
  • Piepschuim zeemeermin staart vorm
  • Zeeschelp vormpjes

Voorbereiding

  • Vet de madeleine vorm goed in.
  • Verwarm de oven op 170 graden hetelucht.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pistache madeleines

  • Maal de pistachenoten samen met de suiker super fijn in een keukenmachine.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de honing toe en roer tot het een geheel is.
  • Mix de eieren, suiker-pistache, merg van het vanillestokje en de sinaasappelrasp tot een licht en luchtig mengsel.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel in 3 delen door het beslag.
  • Spatel tot slot de boter en de kleurstof door het beslag.
  • Schep de madeleinevorm tot ¾ vol met beslag.
  • Bak de madeleines in 10-12 minuten gaar. Houd ze tussendoor goed in de gaten.
  • Laat de madeleines afkoelen op een rooster.

Frambozen madeleines

  • Maal de frambozen samen met de suiker super fijn in een keukenmachine.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de honing toe en roer tot het een geheel is.
  • Mix de eieren, frambozen-suiker, merg van het vanillestokje en de rozenwater tot een licht en luchtig mengsel.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel in 3 delen door het beslag.
  • Spatel tot slot de boter en kleurstof door het beslag.
  • Schep de madeleinevorm tot ¾ vol met beslag.
  • Bak de madeleines in 10-12 minuten gaar. Houd ze tussendoor goed in de gaten.
  • Laat de madeleines afkoelen op een rooster.

Zandkoekjes

  • Mix de boter, zout en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eidooier en vanille aroma toe en mix nogmaals goed door.
  • Voeg de bloem toe en mix tot het een mooi deegje wordt.
  • Laat 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Maak een rol van het deeg en snijd plakjes af.
  • Leg de deegplakjes op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten gaar.
  • Laat afkoelen.
  • Verkruimel de afgekoelde koekjes tot zand.

Decoratie

  • Kneed de marsepein goed door en breng op kleur met de kleurstof.
  • Druk de marsepein in de zeeschelp vormpjes.
  • Haal de marsepeinen schelpjes voorzichtig uit de vorm.

Opbouw

  • Pin de madeleines tegel gewijs vast in de zeemeerminstaart.
  • Gebruik de verkruimelde zandkoekjes als zand onder de staart.
  • Leg hier en daar wat marsepeinen schelpen naast de staart.
  • Bestrooi het geheel met wat glitters.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.