E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Makkelijke appelflappen maken

Makkelijk, makkelijker - makkelijkst: suikervrije appelflappen. Maar naast makkelijk, zijn ze vooral zó lekker!

(237) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 1 appel
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen

Deeg

  • 4 vellen bladerdeeg
  • een paar druppels water

Bereidingswijze

Zo kun je makkelijke appelflappen maken

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

Vulling

  • Snijd de appel in kwarten.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in kleine blokjes.
  • Voeg de krenten en de kaneel toe en roer goed door.
  • Verdeel de vulling over de vellen bladerdeeg.

Bereiding makkelijke appelflappen

  • Vouw de vellen dicht, zodat er driehoekjes ontstaan.
  • Maak de zijkanten nat met wat water.
  • Druk de randen goed aan.
  • Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Meer recepten met appel bekijken?

Appelkoeken van Robèrt

Klassieke appeltaart

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.