E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Martine’s Abraham

Een frangipane beslag, op basis van amandelspijs, boter en eieren maken deze Abraham aangenaam mild. Geldt ook voor Sarah.

Martine

Recept van
Martine

Koekjes
Moeilijk
(5) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 400 gram bloem
  • 300 gram koude boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • mespuntje zout

Spijs

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • 1 ei

Marsepein

  • 400 gram blanke amandelen
  • 400 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • rozenwater
  • gele kleurstof

Frangipane

  • 200 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 1 citroen

Botercrème

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram fijne kristalsuiker

Decoratie

  • 100 gram pure chocolade
  • 10 stuks blanke amandelen
  • 10 gram frambozen
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Maak een Abrahamvorm van karton of bakpapier.
  • Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Deeg

  • Meng bloem, boter, suiker, eieren en het zout in een kom.
  • Meng kort door elkaar tot een samenhangend en soepel deeg.
  • Verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.

Spijs

  • Maal de amandelen met de suiker fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de eieren toe en mix tot een mooie spijs.
  • Kneed even door met de hand en laat rijpen in de koelkast tot gebruik.

Marsepein

  • Maal in de keukenmachine de amandelen fijn.
  • Zeef de poedersuiker boven de amandelen en meng nog een keer goed. Voor een fijne structuur kunt u het amandelmengsel een keer zeven en terug doen in de keukenmachine.
  • Voeg de eiwitten toe en mix tot een stevige marsepein.
  • Breng op smaak met een paar druppels rozenwater.
  • Kneed de marsepein op het laatst met de hand nog even door en breng op kleur met gele kleurstof.
  • Laat rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.

Frangipane

  • Klop de boter op en meng om en om het spijs en de eieren er doorheen.
  • Voeg als laatste de citroenrasp toe en meng goed door. Let op: klop niet te lang, anders wordt het te luchtig. Doe de vulling in een spuitzak.

Bakken

  • Haal het deeg uit de koelkast en rol dun uit tot een plak waar zeker twee Abrahams uitgesneden kunnen worden. Deel in tweeën.
  • Snijd een Abraham uit de eerste deegplak en leg deze op de beklede bakplaat.
  • Spuit de frangipanevulling over de deegplak, maar laat de randjes vrij. Strijk de vulling glad.
  • Prik gaatjes in de andere deeg plak en leg deze op de eerste plak.
  • Druk de randjes aan, snijd op maat en haal het resterende deeg weg.
  • Bak de Abraham in 30 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Botercrème

  • Klop in een kom boter en suiker romig.

Decoratie

  • Rol de marsepein uit tot een dunne lap net groter dan de Abraham.
  • Smeer de afgekoelde Abraham in met een dun laagje botercrème.
  • Dek af met de marsepein en snijd de randjes netjes af. Doe de resterende botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een spuitzak.
  • Zeef de frambozen in een kommetje. Meng het sap met de poedersuiker tot een roze glazuur. Doe in een spuitzakje.
  • Decoreer de Abraham met chocolade, amandelen, botercrème en glazuur.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.