Terug

Merry Cherry Opera

Emma

Recept van
Emma

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Chocolade ganache

  • 100 gram hazelnoten
  • 130 milliliter slagroom
  • 180 gram pure chocolade druppels
  • 60 gram boter

Kersenbotercrème

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 gram ontpitte diepvries kersen
  • 100 milliliter citroen (sap)
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 350 gram zachte boter
  • 350 gram poedersuiker

Amandelbeslag

  • 4 eieren
  • 195 gram suiker
  • 210 gram amandelmeel
  • 4 eiwitten
  • 75 gram gesmolten boter
  • 1 vanillestokje

Chocolade glazuur

  • 240 milliliter room
  • 200 gram pure chocolade

Opmaak

  • 40 gram pure chocolade druppels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  •  Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Chocolade ganache

  • Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven tot goudbruin van kleur. Hak ze fijn in de keukenmachine.
  • Breng slagroom aan de kook en voeg ¾ de chocoladedruppels toe. Laat smelten. Roer door tot een glad mengsel. Voeg zo nodig meer chocolade toe indien het geheel niet genoeg indikt.
  • Voeg boter toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg tot slot de fijngehakte hazelnoten toe.
  • Laat de ganache opstijven in de koelkast.

Kersenbotercrème

  • Week gelatine ongeveer 10 minuten in een kom met koud water.
  • Pureer de kersen met een staafmixer en voeg de citroensap en de helft van het suiker toe. Doe in een steelpan en breng aan de kook.
  • Klop eidooiers op met het resterende suiker en wat citroensap.
  • Giet het kersenmengsel bij de eieren, klop het goed door en giet het geheel weer terug in de pan. Breng aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer het geheel goed door.
  • Stort op een schaal, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.
  • Klop in een keukenmachine boter en poedersuiker luchtig. Voeg vervolgens heel langzaam het lauwe kersenmengsel toe en klop door tot een romige en luchtige crème.

Amandelbeslag

  • Meng eieren en de helft van het suiker met het amandelmeel.
  • Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken.
  • Smelt de boter.
  • Meng boter door het amandelmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
  • Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit.
  • Bak het amandelbiscuit in circa 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en leg ondersteboven op bakpapier op een rooster.. Verwijder het bakpapier van de biscuit en laat afkoelen.
  • Steek 3 gelijke vierkanten plakken uit.

Chocolade glazuur

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje op laag vuur.
  • Voeg chocolade toe en laat oplossen.
  • Roer tot een glad mengsel en laat iets afkoelen.

Opmaak

  • Leg een biscuitlaag op een werkbank of in een vierkant bakvorm.
  • Bestrijk met de kersencrème.
  • Dek af met een biscuitlaag.
  • Smeer hier een laag ganache op.
  • Dek af met een biscuitlaag.
  • Smeer hier een laag kersencrème op.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Warm eventueel de chocolade glanslaag weer even op en schenk vervolgens over de taart.
  • Laat weer opstijven in de koelkast.
  • Snijd vervolgens de randen af in een vorm naar wens.
  • Smelt de chocolade ondertussen au bain-marie. Vul een spuitzakje met de chocolade en decoreer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.