Terug

Mijn favoriet

Smaken die het altijd goed doen samen: sinaasappel en pistache. In deze slagroomtaart komen ze optimaal tot hun recht. De sinaasappelcurd maakt het lekker fris, de Zwitserse room zorgt voor een zachte tegenhanger en de pistache geeft een lekker krokantje.

Lynn

Recept van
Lynn

(6) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 10 eieren (gesplitst)
  • 220 gram suiker
  • 210 gram bloem
  • 16 gram maïzena
  • 2 rasp van citroenen

Sinaasappelcurd

  • 3 sap van sinaasappels (ongeveer 100 milliliter)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1.5 rasp van sinaasappel
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 5 eidooiers, losgeklopt

Zwitserse Room

  • 175 gram melk
  • 18 gram suiker
  • 18 gram custardpoeder
  • 0.5 vanillestokje
  • 250 gram slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Pistache praliné

  • 110 gram pistache (ongezouten gepeld)
  • 30 gram water
  • 90 gram suiker

Trempeersiroop

  • 100 milliliter water
  • 90 gram suiker
  • 1 scheutje sinaasappellikeur

Chocolade decoratie

  • 75 gram melk chocolade

Slagroom

  • 1500 milliliter slagroom
  • 50 gram vanillesuiker
  • 3 eetlepels suiker

Opbouw

  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Taartring van ø 22 centimeter
  • Spuitzakken
  • Rasp
  • Gekarteld spuitmondje groot
  • Bakplaat (2x)
  • Bakpapier
  • Thermometer
  • Spatels
  • Handmixer
  • Hakmolen

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier (2x).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Week de gelatine in koud water.

Biscuit

  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken.
  • Klop het eigeel los en spatel het door het eiwit.
  • Zeef de bloem en maïzena en spatel het met de citroenrasp door het eimengsel.
  • Verdeel over 2 bakplaten en strijk glad.
  • Bak de biscuits in zo’n 15 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Sinaasappelcurd

  • Verwarm de suiker, boter, sinaasappelrasp en sap met citroensap au bain-marie tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten.
  • Klop het eigeel los en voeg het toe.
  • Verwarm tot 80 graden.
  • Giet in een kom en dek het af.
  • Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Zwitserse Room

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Verwarm 125 gram melk met het vanillestokje en merg.
  • Maak een papje van de overige melk, suiker en custard.
  • Giet de warme melk bij het papje en giet alles terug in de pan.
  • Roer door tot het begint in te dikken.
  • Stort op een bord en dek af met folie om velvorming te voorkomen.
  • Zet weg in de koelkast.
  • Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
  • Als de room is afgekoeld is, klop je het los en voeg je de slagroom toe.
  • Verwarm gelatine met aanhangend vocht en voeg al roerend toe aan de room.
  • Zet weg in de koelkast.

Pistache praliné

  • Doe de suiker en het water in een pan en laat karamelliseren.
  • Voeg de pistachenoten toe en roer tot alle noten zijn voorzien van een mooi laagje karamel.
  • Stort op een bakpapiertje en laat afkoelen.
  • Maal de afgekoelde noten in een hakmolen tot praliné.

Trempeersiroop

  • Verwarm het water met de suiker tot de suiker is opgelost.
  • Voeg een scheut likeur toe en laat afkoelen.

Chocolade decoratie

  • Tempereer de chocolade.
  • Spuit dopjes chocolade op een bakpapiertje en veeg ze met je vinger tot een veertje.
  • Laat opstijven.

Slagroom

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.

Opbouw

  • Steek 4 ringen uit het biscuit.
  • Bestrijk de eerste biscuit met siroop.
  • Spuit een dijkje met slagroom en vol het midden op met Zwitserse room.
  • Leg hierop een biscuit en trempeer deze ook met siroop.
  • Spuit wederom een dijkje van de slagroom en vul op met curd.
  • Leg weer een biscuit erop en trempeer ook deze met siroop.
  • Verdeel over de hele laag wat slagroom en verdeel daar een deel van de praliné over.
  • Sluit af met de laatste biscuit en strijk de taart af met slagroom.
  • Druk de overgebleven praliné langs de rand van de taart.
  • Spuit mooie toeven slagroom op de bovenkant van de taart.
  • Snijd de sinaasappel in stukjes en decoreer de taart met sinaasappelstukjes, chocoladeveertjes en de overgebleven praliné.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.