Terug

Mokka roomhoorns

Met de vulling van roomhoorns kan je eindeloos variëren. Maar deze mokkavariant is echt geweldig. Gebruik het bladerdeeg van Robèrt’s tompoucen-recept.

Moeilijk
(7) reviews

Ingrediënten

Mokka roomhoorns

  • 200 gram bladerdeeg
  • water
  • suiker
  • slagroom
  • mokka-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg hoornpennen klaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Mokka roomhoorns

  • Rol het bladerdeeg uit tot een dunne plak van 30×40 centimeter. Snijd minstens 6 dunne stroken van 3 centimeter breed af.
  • Bestrijk met water.
  • Wikkel de stroken om de hoornpennen.
  • Dip de hoorntjes voor de helft in suiker.
  • Laat even 10 minuten rusten.
  • Leg op de bakplaat en bak in 20-25 minuten af in de hete oven.
  • Haal de plaat uit de oven en verwijder direct de pennen uit de hoorntjes om te voorkomen dat ze vastplakken.
  • Leg de hoorntjes nog ongeveer 10 minuten terug in de oven om uit te harden.
  • Klop de slagroom op en voeg er naar smaak mokka extract toe.
  • Doe slagroom in een spuitzak en vul de hoorntjes hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.