Terug

Monchoutaart op sloffenbodem

Een recept van thuisbakker Sabine.

Makkelijk
(19) reviews

Ingrediënten

Spijsmengsel

  • 150 gram amandelspijs
  • 0.5 ei

Sloffenbodem

  • 280 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 0.5 ei
  • 1 snuf zout
  • 0.5 rasp van 1 citroen

Monchou- en kersenvulling

  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 gram monchou
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 blikjes kersenvlaaivulling

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Ronde springvorm 24 centimeter
  • Optioneel: ronde springvorm 20 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spijsmengsel

  • Maak het spijsmengsel door de spijs met het halve ei te mengen zodat de spijs soepel wordt.

Sloffenbodem

  • Doe boter, witte basterdsuiker, ei, zout en citroenrasp in een kom en mix goed.
  • Voeg bloem en de bakpoeder toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten.
  • Rol het deeg uit tot 1 centimeter dikte en steek met de springvorm van 24 centimeter de bodem uit.
  • Het deeg dat je overhoudt, kun je goed verpakken in folie en vervolgens invriezen voor een volgende keer. Ontdooi het dan in de koelkast.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Leg de lap deeg in de met bakpapier bekleede springvorm.
  • Verdeel het spijs mengsel over de bodem en houd 1 centimeter rondom de rand vrij.
  • Bak de bodem 25-30 minuten op 180 graden.
  • Haal de bodem vrijwel direct na het bakken uit de springvorm.
  • Laat de bodem volledig afkoelen op een rooster.

Monchou- en kersenvulling

  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
  • Meng de 100 gram suiker, vanillesuiker en de monchou romig.
  • Schep 30 gram opgeklopte slagroom apart.
  • Meng de rest van de slagroom met het monchoumengsel.
  • Schep de vulling op de sloffenbodem.
  • Verdeel 1 blikje vlaaivulling gelijkmatig over de monchouvulling.
  • Laat de kersen van het andere blikje uitlekken. Van het tweede blik gebruik je alleen de kersen.
  • Garneer je taart met toeven slagroom.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.