Terug

Mont Blanc tart

Een lekkere zoete taart met veel verschillende technieken! Het stevige van de chocolade past perfect bij het zachte van de klassieke Franse puree van kastanjes. Bon appetit!

Nicole

Recept van
Nicole

Moeilijk
(6) reviews

Ingrediënten

Boterdeeg

  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram ei
  • snufje zout
  • 250 gram patentbloem
  • 25 gram amandelmeel

Gekonfijte pecannoten

  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel glucosesiroop
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 120 gram pecannoten
  • 0.5 theelepel zout

Kastanje mousse

  • 4 gram gelatine
  • 225 gram slagroom
  • 190 gram crème de marrons

Schuimpjes

  • 50 gram eiwit
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker

Kastanje crème

  • 250 gram kastanjes (gekookt)
  • 100 milliliter volle houdbare melk
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • vanillestokje

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakjes voor wegen
  • Taartring 20 cm (zelf)
  • 2 steelpannen
  • 2 Spatels
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Blinde bakvulling
  • Spuitzak
  • Spuitmondje rond glad
  • Spuitmondje kartel (zelf)

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Boterdeeg

  • Maak de boter zacht en roer het luchtig met de poedersuiker.
  • Meng het ei en het zout erdoor.
  • Spatel dan de bloem en het amandelmeel erdoor.
  • Druk het een paar keer plat en laat het rusten in de koelkast.

Gekonfijte pecannoten

  • Doe de ahornsiroop, suiker en glucose in een pan en smelt dit.
  • Roer de noten en het zout erdoor.
  • Stort op een bakplaat en bak ze nog 8 minuten in een oven van 190 graden. Laat afkoelen.

Kastanje mousse

  • Week de gelatine in een bakje met water.
  • Warm 60 gram slagroom op en los hierin de gelatine op. Meng de crème de marrons erdoor van net vuur af.
  • Klop de rest van de slagroom op en meng het kastanje mengsel er in delen doorheen. Laat het opstuiven.
  • Vet de taartring in en bekleed deze met het deeg. Bak de koek blind in 30 min gaar op 160 graden hete lucht. Verwijder de blinde bakkorrels en laat afkoelen.

Schuimpjes

  • Maak Zwitsers schuim. Klop eiwit met de suiker op. Spuit hier kleine toefjes van. Laat deze drogen in een oven van 100 graden. Hete lucht.

Kastanje crème

  • Pureer de kastanjes met de vanille en de melk. Spatel door de opgeklopte slagroom.

Afwerking/decoratie

  • Leg de pecannoten op de bodem van de koek en spuit bollen van de mousse en de creme op de pecannoten. Versier de bollen met een meringue.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.