Terug

Nonnenvotten van Robèrt

Robèrt maakt nonnenvotten, een echt carnavalsgebakje. Een zoete lekkernij die je knoopt en door de kaneelsuiker haalt!

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gram patentbloem
  • 50 gram gist
  • 7.5 gram zout
  • 50 gram basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 100 gram ei
  • 200 milliliter melk
  • 25 gram citroen (rasp)
  • kaneelsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm olie voor op 170 ⁰C.

Bereidingswijze

  • Kneed de helft van de bloem, de gist, de helft van de basterdsuiker, de eieren en de melk tot een deeg.
  • Dek af en laat 25 minuten rijzen.
  • Kneed de rest van de bloem en basterdsuiker, de boter, het zout en de citroenrasp goed door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 25 stukjes en bol op. Laat 15 minuten rusten.
  • Rol de deegbolletjes uit tot lange strengen en knoop ze tot nonnenvotten:
  • Kruis de uiteinden van de strengen over elkaar tot u een lus hebt; zorg dat het ene uiteinde een stukje langer is dan het andere.
  • Twist het langere uiteinde nog eens rond de deegstreng om de kenmerkende nonnenvottenknoop te verkrijgen.
  • Laat de nonnenvotten nog een laatste keer rijzen, ongeveer 50 minuten.
  • Frituur de nonnenvotten op 170 ⁰C in ongeveer 8 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Laat kort uitlekken op keukenpapier en haal ze door de kaneelsuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.