Terug

Omdat we van buikjes houden

Drie soorten madeleines die in een mooie toren worden gepresenteerd. Dit spektakel zou niet misstaan op een huwelijk! Voor elke gast wat wils: Kokos, sinaasappel en witte chocolade. Pistache, frambozen en rozenwater én limoen, amandel en rode bessen madeleines. Welke kies jij?

Lynn

Recept van
Lynn

(1) reviews

Ingrediënten

Basis

  • 9 eieren
  • 360 gram fijne suiker
  • 1.5 theelepel zout
  • 390 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 525 gram bloem
  • 4.5 theelepel bakpoeder

Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines

  • 80 gram kokosrasp + extra voor decoratie
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • rasp van 3 grote sinaasappels
  • 125 gram witte chocolade

Pistache, frambozen, rozenwater madeleines

  • 100 gram pistachenoten
  • 0.5 theelepel rozenwater
  • 20 gram gevriesdroogde frambozen
  • 1 eetlepel rum
  • mini gedroogde roosjes
  • 125 gram ruby chocolade

Rode bessen, limoen en amandel madeleines

  • 125 gram rode bessen
  • 50 gram amandelschaafsel
  • rasp van 3 limoenen
  • 1 eetlepel rum
  • sap van 2 limoenen
  • 125 gram poedersuiker
  • rode kleurstof

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Madeleine bakblik
  • Staande mixer met toebehoren
  • Piepschuim kegel van 40 centimeter
  • Cocktailprikkers
  • Spuitzakken
  • Thermometer
  • Taartrooster
  • Huishoudfolie
  • Rasp
  • Gipskruid wit

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 gram hetelucht.
  • Vet het bakblik in en bestuif met bloem, zet 10 minuten in de vriezer.

Basis

  • Smelt de boter, bruine basterdsuiker en honing tot een egale massa en laat afkoelen.
  • Klop de eieren, suiker en zout tot een luchtige massa.
  • Mix in een andere kom de bloem en bakpoeder samen en spatel door het eimengsel.
  • Meng de boter in 3 delen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 3 kommen.

Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines

  • Meng de sinaasappellikeur door de kokos en zet apart
  • Rasp de sinaasappel en zet ⅓ apart voor de decoratie.
  • Hak 50 gram witte chocolade fijn. Bewaar de rest voor de decoratie.
  • Pak 1 beslag kom en spatel de kokos, sinaasappel en chocolade erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.

Pistache, frambozen, rozenwater madeleines

  • Maal de noten grof en zet 50 gram apart voor de decoratie.
  • Hak de gevriesdroogde frambozen grof. Zet de helft apart voor de decoratie.
  • Pak 1 beslagkom en spatel het rozenwater, pistachenootjes, de frambozen en rum erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.

Rode bessen, limoen en amandel madeleines

  • Ris de besjes van de takjes.
  • Breek de amandelschaafsel tussen je vingers iets fijner.
  • Rasp de limoenen en zet ⅓ apart voor de decoratie.
  • Pak de laatste kom beslag en spatel de besjes, amandelen, limoen en rum erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.

Afbakken

  • Vul de madeleine vormpjes tot ⅔ met beslag.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
  • Bak alle madeleines in 9 tot 12 minuten gaar.
  • Stort ze direct op een rooster en laat afkoelen.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Decoratie Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines

  • Tempereer de witte chocolade.
  • Doe de chocolade in een spuitzak en knip er een puntje van af.
  • Leg alle madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
  • Spuit lijntjes op de madeleines met chocolade en verdeel de kokos rasp en sinaasappel rasp over de madeleins.

Decoratie Pistache, frambozen, rozenwater madeleines

  • Tempereer de ruby chocolade.
  • Leg alle madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
  • Dip de madelein schuin in de chocolade en strooi er wat nootjes en frambozen over.
  • Maak ze af met 1 roosje.

Decoratie Rode bessen, limoen en amandel madeleines

  • Meng de poedersuiker met 1 eetlepel limoensap en verdeel over 2 bakjes.
  • Voeg aan 1 een druppel rode kleurstof toe.
  • Vul het glazuur in 2 spuitzakken en spuit lijntjes over de madeleines.
  • Maak ze af met de amandelschaafsel en rasp van de limoen.

Opbouw

  • Steek een prikker in het piepschuim en druk de madeleine hier tegen aan.
  • Ga door tot je alles hebt bedekt.
  • Maak af met gipskruid.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.