Bakbenodigdheden
- Madeleine bakblik
- Staande mixer met toebehoren
- Piepschuim kegel van 40 centimeter
- Cocktailprikkers
- Spuitzakken
- Thermometer
- Taartrooster
- Huishoudfolie
- Rasp
- Gipskruid wit
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 gram hetelucht.
- Vet het bakblik in en bestuif met bloem, zet 10 minuten in de vriezer.
Basis
- Smelt de boter, bruine basterdsuiker en honing tot een egale massa en laat afkoelen.
- Klop de eieren, suiker en zout tot een luchtige massa.
- Mix in een andere kom de bloem en bakpoeder samen en spatel door het eimengsel.
- Meng de boter in 3 delen door het beslag.
- Verdeel het beslag over 3 kommen.
Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines
- Meng de sinaasappellikeur door de kokos en zet apart
- Rasp de sinaasappel en zet ⅓ apart voor de decoratie.
- Hak 50 gram witte chocolade fijn. Bewaar de rest voor de decoratie.
- Pak 1 beslag kom en spatel de kokos, sinaasappel en chocolade erdoor.
- Dek af met folie op het beslag.
- Zet weg in de koelkast.
Pistache, frambozen, rozenwater madeleines
- Maal de noten grof en zet 50 gram apart voor de decoratie.
- Hak de gevriesdroogde frambozen grof. Zet de helft apart voor de decoratie.
- Pak 1 beslagkom en spatel het rozenwater, pistachenootjes, de frambozen en rum erdoor.
- Dek af met folie op het beslag.
- Zet weg in de koelkast.
Rode bessen, limoen en amandel madeleines
- Ris de besjes van de takjes.
- Breek de amandelschaafsel tussen je vingers iets fijner.
- Rasp de limoenen en zet ⅓ apart voor de decoratie.
- Pak de laatste kom beslag en spatel de besjes, amandelen, limoen en rum erdoor.
- Dek af met folie op het beslag.
- Zet weg in de koelkast.
Afbakken
- Vul de madeleine vormpjes tot ⅔ met beslag.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
- Bak alle madeleines in 9 tot 12 minuten gaar.
- Stort ze direct op een rooster en laat afkoelen.
- Herhaal tot al het beslag op is.
Decoratie Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines
- Tempereer de witte chocolade.
- Doe de chocolade in een spuitzak en knip er een puntje van af.
- Leg alle madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
- Spuit lijntjes op de madeleines met chocolade en verdeel de kokos rasp en sinaasappel rasp over de madeleins.
Decoratie Pistache, frambozen, rozenwater madeleines
- Tempereer de ruby chocolade.
- Leg alle madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
- Dip de madelein schuin in de chocolade en strooi er wat nootjes en frambozen over.
- Maak ze af met 1 roosje.
Decoratie Rode bessen, limoen en amandel madeleines
- Meng de poedersuiker met 1 eetlepel limoensap en verdeel over 2 bakjes.
- Voeg aan 1 een druppel rode kleurstof toe.
- Vul het glazuur in 2 spuitzakken en spuit lijntjes over de madeleines.
- Maak ze af met de amandelschaafsel en rasp van de limoen.
Opbouw
- Steek een prikker in het piepschuim en druk de madeleine hier tegen aan.
- Ga door tot je alles hebt bedekt.
- Maak af met gipskruid.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.