E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Omdat we van buikjes houden

Drie soorten madeleines die in een mooie toren worden gepresenteerd. Dit spektakel zou niet misstaan op een huwelijk! Voor elke gast wat wils: Kokos, sinaasappel en witte chocolade. Pistache, frambozen en rozenwater én limoen, amandel en rode bessen madeleines. Welke kies jij?

Lynn

Recept van
Lynn

(1) reviews

Ingrediënten

Basis

  • 9 eieren
  • 360 gram fijne suiker
  • 1.5 theelepel zout
  • 390 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 525 gram bloem
  • 4.5 theelepel bakpoeder

Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines

  • 80 gram kokosrasp + extra voor decoratie
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • rasp van 3 grote sinaasappels
  • 125 gram witte chocolade

Pistache, frambozen, rozenwater madeleines

  • 100 gram pistachenoten
  • 0.5 theelepel rozenwater
  • 20 gram gevriesdroogde frambozen
  • 1 eetlepel rum
  • mini gedroogde roosjes
  • 125 gram ruby chocolade

Rode bessen, limoen en amandel madeleines

  • 125 gram rode bessen
  • 50 gram amandelschaafsel
  • rasp van 3 limoenen
  • 1 eetlepel rum
  • sap van 2 limoenen
  • 125 gram poedersuiker
  • rode kleurstof

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Madeleine bakblik
  • Staande mixer met toebehoren
  • Piepschuim kegel van 40 centimeter
  • Cocktailprikkers
  • Spuitzakken
  • Thermometer
  • Taartrooster
  • Huishoudfolie
  • Rasp
  • Gipskruid wit

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 gram hetelucht.
  • Vet het bakblik in en bestuif met bloem, zet 10 minuten in de vriezer.

Basis

  • Smelt de boter, bruine basterdsuiker en honing tot een egale massa en laat afkoelen.
  • Klop de eieren, suiker en zout tot een luchtige massa.
  • Mix in een andere kom de bloem en bakpoeder samen en spatel door het eimengsel.
  • Meng de boter in 3 delen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 3 kommen.

Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines

  • Meng de sinaasappellikeur door de kokos en zet apart
  • Rasp de sinaasappel en zet ⅓ apart voor de decoratie.
  • Hak 50 gram witte chocolade fijn. Bewaar de rest voor de decoratie.
  • Pak 1 beslag kom en spatel de kokos, sinaasappel en chocolade erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.

Pistache, frambozen, rozenwater madeleines

  • Maal de noten grof en zet 50 gram apart voor de decoratie.
  • Hak de gevriesdroogde frambozen grof. Zet de helft apart voor de decoratie.
  • Pak 1 beslagkom en spatel het rozenwater, pistachenootjes, de frambozen en rum erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.

Rode bessen, limoen en amandel madeleines

  • Ris de besjes van de takjes.
  • Breek de amandelschaafsel tussen je vingers iets fijner.
  • Rasp de limoenen en zet ⅓ apart voor de decoratie.
  • Pak de laatste kom beslag en spatel de besjes, amandelen, limoen en rum erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.

Afbakken

  • Vul de madeleine vormpjes tot ⅔ met beslag.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
  • Bak alle madeleines in 9 tot 12 minuten gaar.
  • Stort ze direct op een rooster en laat afkoelen.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Decoratie Kokos, sinaasappel en witte chocolade madeleines

  • Tempereer de witte chocolade.
  • Doe de chocolade in een spuitzak en knip er een puntje van af.
  • Leg alle madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
  • Spuit lijntjes op de madeleines met chocolade en verdeel de kokos rasp en sinaasappel rasp over de madeleins.

Decoratie Pistache, frambozen, rozenwater madeleines

  • Tempereer de ruby chocolade.
  • Leg alle madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
  • Dip de madelein schuin in de chocolade en strooi er wat nootjes en frambozen over.
  • Maak ze af met 1 roosje.

Decoratie Rode bessen, limoen en amandel madeleines

  • Meng de poedersuiker met 1 eetlepel limoensap en verdeel over 2 bakjes.
  • Voeg aan 1 een druppel rode kleurstof toe.
  • Vul het glazuur in 2 spuitzakken en spuit lijntjes over de madeleines.
  • Maak ze af met de amandelschaafsel en rasp van de limoen.

Opbouw

  • Steek een prikker in het piepschuim en druk de madeleine hier tegen aan.
  • Ga door tot je alles hebt bedekt.
  • Maak af met gipskruid.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.