Terug

Paleisbanket

Dit majestueuze amandelkoekje is de favoriet van zowel Janny als Robèrt. Paleisbanket komt het best tot zijn recht op een porseleinen schoteltje, maar het ligt daar nooit lang.

Makkelijk
(15) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 1 krantenpagina
  • 1 stuk ouwelvellen

Deeg

  • 250 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • citroen (rasp)

Garnering

  • abrikozenmoes of -jam
  • frambozen
  • fondant
  • poedersuiker
  • frambozenjam

Bereidingswijze

Voorbereiding voor paleisbanket

  • Verwarm de oven voor op 230˚C.
  • Leg een opgevouwen krantenpagina op een bakplaat en leg daar de ouwel op.
  • Maak eventueel zelf amandelspijs* en/of abrikozenmoes*.

Deeg

  • Doe de amandelspijs in een keukenmachine en klop het even los. Gebruik eventueel een beslagkom en handmixer.
  • Klop het ei los. Voeg ei en citroenrasp toe aan de spijs. Mix tot een spuitbare massa. Voeg indien nodig een (deel van de) eidooier toe.
  • Hel de amandelspijs in een spuitzak met gekartelde spuitmond met een diameter van 12 millimeter.
  • Spuit twee lange banen spijs tegen elkaar aan op de ouwel. Herhaal. U kunt twee tot drie ‘setjes’ banen spuiten.
  • Bak de paleisbanket  koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Houdt goed in de gaten dat de koekjes niet aanbranden.

Garnering

  • Verwarm abrikozenjam of -moes in een steelpannetje op laag vuur tot het vloeibaar is.
  • Roer de frambozenjam los. Vul een nog dichte spuitzak met de jam.
  • Haal de koekjes uit de oven.
  • Leg de ouwel met de nog warme koekjes op een snijplank. Druk een gleuf tussen de aan elkaar gebakken banen. Hier komt de vulling tussen.
  • Abricoteer* de koekjes met de warme abrikozenmoes.
  • Knip het puntje van de spuitzak met frambozenjam. Vul de gleuf met een dun streepje jam.
  • Smelt de fondant in een steelpannetje op laag vuur.
  • Pers met een zeefje het sap uit enkele frambozen en vang dit op in een bakje. Breng de vloeibare fondant hiermee op kleur. Is de fondant te vloeibaar? Voeg dan wat poedersuiker toe.
  • Doe de fondant in een spuitzak, knip het puntje af en trek een streep fondant over de frambozenvulling.
  • Snijd de overgebleven ouwel af.
  • Snijd de paleisbanket koekjes in kleine stukjes van ongeveer twee centimeter.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.