E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pizzadeeg met desem

Pizza! Een klassiek Italiaans gerecht. Hoe maak je een goed en gezond pizzadeeg?

Makkelijk
(31) reviews

Ingrediënten

Bereiding

  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 320 milliliter water
  • 45 gram desem
  • 1 gram gist
  • 10 milliliter olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bereiding pizzadeeg

  • Meng de bloem, desem en gist met water en kneed hier een soep deeg van.
  • Voeg het zout en de olie toe.
  • Kneed het geheel nog even.
  • Doe het deeg in een met olie ingevette bak en dek de bak af met een doek.
  • Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen.
  • Vouw het deeg één keer in de lengte en één keer in de breedte.
  • Dek het deeg opnieuw af en laat het 30 à 45 minuten rijzen.
  • Vouw het deeg weer voorzichtig op.
  • Neem het deeg uit de bak en verdeel het in drie stukken.
  • Bol de deeg op en laat onder een met bloem bestrooid kleedje nog 15 minuten buiten de koelkast rijzen.
  • Leg het deeg per bodem in een plastic bakje en dek het af met plasticfolie. De folie mag niet in aanraking komen met het deeg.
  • Leg het deeg minimaal 12 uur in de koelkast. Dit kan zo maximaal een paar dagen bewaard blijven.
  • Haal het minimaal 2 uur voor aanvang van het bakproces uit de koelkast.
  • Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
  • Rol met een deegroller een mooi rond deeg.
  • Verdeel de saus (naar keuze) over het deeg.
  • Voeg naar wens andere ingrediënten toe.
  • Bak de pizza bij voorkeur 8 tot 10 minuten op een broodbaksteen.
  • Na het bakken kan de pizza gedecoreerd worden met blaadjes basilicum.

Garnering

  • Bekleed de pizza met wat je maar lekker vindt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een basis van tomatensaus en kaas (pizzakaas of mozzarella).
  • Stukjes groente, ham, salami en verschillende stukjes vis zijn smakelijke ingrediënten voor op je pizza.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.