Terug

Pizzadeeg met desem

Pizza! Een klassiek Italiaans gerecht. Hoe maak je een goed en gezond pizzadeeg?

Makkelijk
(18) reviews

Ingrediënten

Bereiding

  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 320 milliliter water
  • 45 gram desem
  • 1 gram gist
  • 10 milliliter olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bereiding

  • Meng de bloem, desem en gist met water en kneed hier een soep deeg van.
  • Voeg het zout en de olie toe.
  • Kneed het geheel nog even.
  • Doe het deeg in een met olie ingevette bak en dek de bak af met een doek.
  • Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen.
  • Vouw het deeg één keer in de lengte en één keer in de breedte.
  • Dek het deeg opnieuw af en laat het 30 à 45 minuten rijzen.
  • Vouw het deeg weer voorzichtig op.
  • Neem het deeg uit de bak en verdeel het in drie stukken.
  • Bol de deeg op en laat onder een met bloem bestrooid kleedje nog 15 minuten buiten de koelkast rijzen.
  • Leg het deeg per bodem in een plastic bakje en dek het af met plasticfolie. De folie mag niet in aanraking komen met het deeg.
  • Leg het deeg minimaal 12 uur in de koelkast. Dit kan zo maximaal een paar dagen bewaard blijven.
  • Haal het minimaal 2 uur voor aanvang van het bakproces uit de koelkast.
  • Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad.
  • Rol met een deegroller een mooi rond deeg.
  • Verdeel de saus (naar keuze) over het deeg.
  • Voeg naar wens andere ingrediënten toe.
  • Bak de pizza bij voorkeur 8 tot 10 minuten op een broodbaksteen.
  • Na het bakken kan de pizza gedecoreerd worden met blaadjes basilicum.

Garnering

  • Bekleed de pizza met wat je maar lekker vindt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een basis van tomatensaus en kaas (pizzakaas of mozzarella).
  • Stukjes groente, ham, salami en verschillende stukjes vis zijn smakelijke ingrediënten voor op je pizza.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.