Terug

Romia’s

Robèrt’s royale romias, ietsje groter dan normaal. Een leuke koek met twee deegjes, een roerbeslag aan de buitenkant en in het hart een kookbeslag.

Expert
(12) reviews

Ingrediënten

Krans

  • 50 gram poedersuiker
  • 25 gram boter
  • 20 gram eiwit
  • 50 gram bloem
  • 0.5 snuf zout
  • amandelschaafsel

Vulling

  • 50 gram amandelen
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram glucosesiroop
  • 25 gram boter
  • 15 gram slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Krans

  • Doe de poedersuiker en boter in een beslagkom en meng met de hand door elkaar.
  • Voeg het eiwit toe en kneed door.
  • Meng bloem en zout door elkaar en voeg toe aan het beslag. Meng alles goed door tot een egaal beslag ontstaat. Zorg ervoor dat het niet te luchtig is.
  • Doe in een spuitzak en spuit 6 nette cirkels op het bakpapier.
  • Strooi amandelschaafsel over de kransen.

Vulling

  • Maal amandelen fijn in een foodprocessor.
  • Doe de overige ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat pruttelen tot alles gesmolten is.
  • Stort de hete massa op een plaat en meng de fijngehakte amandelen erdoor.
  • Doe in een spuitzak en spuit in iedere krans een toef vulling. Zorg ervoor dat de vulling en krans elkaar niet raken. In de oven drijft alles uit elkaar en smelten ze vanzelf samen.
  • Bak in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.