E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Soesjes met geitenkaas en zalm-roomkaas

Voor wie de 'klassieke' soesjes te zoet vindt, is dit recept een uitkomst! Maak deze soesjes met een bieten-geitenkaas en een zalm-roomkaas vulling.

Mercedes

Recept van
Mercedes

Hartig
(22) reviews

Ingrediënten

Soesjesdeeg

  • 160 milliliter water 
  • 3 gram suiker 
  • 70 gram roomboter
  • 3 gram zout 
  • 15 gram melkpoeder
  • 90 gram bloem 
  • 160 gram ei

Zalm-roomkaasmousse

  • 300 milliliter slagroom
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram gerookte zalm 
  • 100 gram warm gerookte zalm  
  • Limoenschil
  • Bieslook 
  • Peper 
  • Zout 

Wasabi-glazuur

  • 3,5 blaadjes gelatine
  • 5 gram aardappelzetmeel
  • 10 milliliter koud water
  • 250 gram slagroom
  • 10 gram wasabi
  • 25 gram spinazie
  • Peper 
  • Zout

Rode bieten-geitenkaasmousse

  • 300 milliliter slagroom 
  • 225 gram zachte geitenkaas 
  • Peper
  • Zout 
  • 100 gram rode bieten
  • Balsamico-crème

Bieten-mayonaiseglazuur

  • 8 gram gelatine 
  • 50 gram slagroom
  • 250 gram mayonaise 
  • Bietensap

Garnering

  • 100 gram pistachenootjes
  • Wasabi-erwten

Bereidingswijze

Geitenkaas en zalm-roomkaas soesjes

Een keer zin iets anders dan soesjes met slagroom? Maak ze dan eens met deze hartige vullingen!

Bakgereedschap

  • Garde
  • Spatel
  • Bakmat
  • Spuitzak
  • Staafmixer

Voorbereiding voor de soesjes

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Soesjes deeg

  • Breng het water samen met de suiker, boter en het zout aan de kook. 
  • Voeg het melkpoeder toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur. 
  • Voeg de bloem toe en klop met de garde om klontjes te voorkomen. 
  • Zet terug op het vuur, laat garen en roer met een spatel. 
  • Doe het deeg in de mengkom van de staande mixer, meng met de vlinderhaak en voeg één voor één de eieren toe.
  • Spuit de soesjes op de bakmat en bak de soesjes af in 25 minuten.

Zalm-roomkaasmousse

  • Snipper de zalm en de bieslook en rasp wat limoenschil.
  • Klop de slagroom samen met de roomkaas luchtig. 
  • Voeg de zalm, bieslook, limoenschil, peper en het zout toe.
  • Vul de helft van de soesjes met de zalm-roomkaasmousse.

Rode bieten met geitenkaasmousse

  • Maak dunne plakjes van de bieten en smeer hier de balsamico-crème over. 
  • Klop de slagroom op samen met de geitenkaas, peper en het zout. 
  • Vul de andere helft van de soesjes met de geitenkaasmousse.
  • Maak een waaier van de biet op het soesje en spuit er een toefje geitenkaasmousse op. 

Wasabi-glazuur

  • Meng het aardappelzetmeel met het koude water.
  • Breng de slagroom, wasabi en het aardappelzetmeel aan de kook en haal van het vuur.
  • Voeg de spinazie, peper, het zout en de gelatine toe. 
  • Mix het fijn met de staafmixer en zet koel weg.
  • Roer af en toe door tijdens het koelen.
  • Verwarm het glazuur tot 28-30 graden. doop de zalm-roomkaassoesjes 3 keer in het glazuur. 
  • Laat de soesjes tussentijds afkoelen in de koelkast.

Bietenglazuur

  • Gebruik het sap van de bieten en meng aan met water tot 50 milliliter.
  • Meng het water met de mayonaise. 
  • Smelt de gelatine in een steelpannetje en meng door de mayonaise heen. 
  • Laat afkoelen in de koelkast en verwarm tot 28-30 graden. 
  • Doop de geitenkaas-soesjes 3 keer in het glazuur en laat tussentijds koelen. 

Opbouw van de soesjes

  • Decoreer de geitenkaassoesjes met pistachenootjes. 
  • Zet een wasabi-erwt op de zalm-roomkaassoesjes.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.