Terug

Swiss roll bombe

Matthieu

Recept van
Matthieu

Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 20 gram boter
  • 100 gram eiwit
  • 130 gram suiker
  • 3 eieren
  • 25 gram patentbloem
  • 115 gram amandelmeel

Frambozenjam

  • 250 gram diepvries frambozen
  • 150 gram geleisuiker
  • sap van 1 citroen

Bavarois

  • 200 gram diepvries bosvruchten
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 vanillestokje
  • 4 gelatineblaadjes
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter melk
  • 4 eidooiers
  • 130 gram suiker

Abrikozenjam

  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 125 gram water
  • 90 gram geleisuiker
  • 90 gram suiker

Afwerking

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 150 gram slagroom
  • 15 gram suiker
  • verse frambozen
  • aardbeien ter decoratie

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een bombevorm klaar.

Biscuit

  • Smelt de boter.
  • Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.
  • Roer de eieren met de resterende suiker schuimig.
  • Meng de bloem met het amandelmeel.
  • Roer de boter door de eidooiers, roer de helft van de bloem en een eetlepel eiwit erdoor.
  • Spatel de rest van de bloem en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het biscuit afkoelen.

Frambozenjam

  • Doe de frambozen samen met de geleisuiker in een pannetje met dikke bodem en breng aan de kook.
  • Doe de citroensap erbij en kook enkele minuten op laag vuur.
  • Koel terug.
  • Smeer een laagje jam op de koude biscuit en rol deze stevig op.
  • Rol de biscuit in in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.

Bavarois

  • Meng het fruit met de cognac en de vanillesuiker. Zet weg.
  • Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurt dikte.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Breng in een pan de melk met het vanillemerg aan de kook.
  • Roer de eidooiers los met de suiker.
  • Schenk er een beetje hete melk bij en roer goed door.
  • Schenk het eimengsel bij de warme melk en bind op laag vuur zonder te koken. Blijf continu goed roeren.
  • Schenk op een schaal en laat afkoelen.
  • Verwarm de gelatine op middelhoog vuur met aanhangend water tot het is gesmolten. Roer de gelatine door de koude banketbakkersroom.
  • Spatel dit vervolgens door de slagroom.
  • Doe in een schaal en laat opstijven in de koelkast.

Bombe

  • Haal de biscuitrol uit de koelkast en snijd in dunne plakjes.
  • Bekleed de bombekom met plasticfolie.
  • Bekleed de binnenkant van de kom met plakjes biscuit en schenk twee derde van de bavarois erop.
  • Meng de rest van de bavarois met het in cognac geweekte fruit en schenk in de kom.
  • Beleg de bavarois met plakjes biscuit en vouw het plastic dicht.
  • Leg er een bord op en laat de bombe zo lang mogelijk opstijven in de koelkast.

Abrikozenjam

  • Laat voor de abrikozenmoes de gedroogde abrikozen minstens een uur wellen in het water.
  • Breng de abrikozen vervolgens samen met de suikers aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en pureer eventueel tot een gladde moes.

Afwerking

  • Verwarm en zeef de abrikozenjam en rooster het amandelschaafsel in een droge pan.
  • Stort de bombe op een serveerschaal en verwijder het plastic folie.
  • Bestrijk de bombe met de jam en strooi de amandelen langs de rand.
  • Klop de slagroom op en doe in een spuitzak.
  • Decoreer de bombe met slagroom en vers fruit.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.