Terug

Tarte Tatin met peer, geitenkaas en walnoten

Karin

Recept van
Karin

Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter (ijskoud maar niet bevroren)
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 3 gram zout
  • 2 eidooiers
  • 175 gram rietsuiker
  • bosje tijm
  • bosje rozemarijn
  • 5 peren (groot)
  • 150 gram verse geitenkaas

Peren

  • 5 peren (groot)
  • 175 gram rietsuiker
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Deeg

  • Zeef de bloem in een grote kom.
  • Voeg poedersuiker, zout en 100 gram koude boter in blokjes toe.
  • Verwerk het geheel tot een kruimeldeeg.
  • Klop de eidooiers door en voeg toe.
  • Schenk het koud water erbij en kneed het geheel kort tot een net samenhangende bal.
  • Maak het deeg plat en leg het 30 minuten koud weg.

Peren

  • Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.
  • Smelt rietsuiker in een pan. Laat het karamelliseren tot een lichtbruin taaier wordend goedje. Houd met een kwastje en water de randen schoon.
  • Voeg boter in blokjes toe en laat uitbruisen.
  • Hang een bosje rozemarijn en tijm in het mengsel.
  • Leg de peren met de bolle kant erin, schep om en laat garen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Vet een springvorm in met boter.
  • Schep de overtollige karamel uit de pan en bewaar deze.

Samenstellen en afbakken

  • Wacht enkele minuten en haal de rozemarijn eruit.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot 2-3 centimeter breder dan de springvorm.
  • Leg de peren op de bodem van de springvorm.
  • Modelleer het deeg om de peren en prik het deeg in in het midden.
  • Bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten.
  • Rooster intussen de walnoten in de pan.
  • Haal de Tarte Tatin uit de oven, laat deze 5 minuten staan en keer om.
  • Brokkel er geitenkaas overheen en verdeel de noten.
  • Leg takjes rozemarijn in het midden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.