Terug

The Owlery

Guido

Recept van
Guido

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Rol

  • 175 gram pure chocolade
  • 6 eieren
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • poedersuiker
  • 300 milliliter slagroom
  • 200 gram kersen

Biscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 122 gram bloem
  • 48 gram cacao
  • 30 gram boter

Zwitserse botercreme

  • 150 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 300 gram suiker
  • 450 gram zachte roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram kersen (gepureerd en gezeefd)

Victoria beslag

  • 200 gram geschaafde amandelen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 0.25 eiwit

Marsepein

  • 750 gram fijne geblancheerde amandelmeel
  • 750 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel amaretto
  • 60 gram gepasteuriseerd eiwit

Samenstellen

  • 200 gram slagroom
  • 100 gram kersen
  • 100 gram cacao
  • kleurstof
  • 8 gekonfijte kersen met steel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg extra bakpapier klaar.
  • Leg een halve bol-bakvorm klaar met een diameter van 16 centimeter.

Rol

  • Smelt chocola au bain-marie. Haal de kom van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Splits de eieren.
  • Klop eiwitten op.
  • Klop in andere kom dooiers en suiker samen. Voeg afgekoelde chocola toe en vouw er doorheen. Maak familie en vouw het vervolgens voorzichtig door het eiwit heen (probeer zoveel mogelijk lucht te behouden).
  • Vouw als laatste de gezeefde cacao door het beslag.
  • Smeer het beslag uit op de beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de warme oven.
  • Leg een tweede vel bakpapier klaar op de werkbank en bestuif met poedersuiker.
  • Haal de warme cake uit de oven en leg deze met de bovenkant op het met poedersuiker bestoven bakpapier. Laat even afkoelen en trek vervolgens voorzichtig het bakpapier los. Laat afkoelen.
  • Laat de oven aanstaan.
  • Klop de slagroom op.
  • Smeer de slagroom over de afgekoelde cake, verdeel de kersen erover en rol stevig op.

Biscuit

  • Klop eieren en suiker schuimig in een grote kom.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Zeef bloem en cacao boven een kom door elkaar. Vouw dit door het eiermengsel.
  • Schenk de gesmolten boter er bij en vouw dit voorzichtig door het beslag.
  • Schenk het beslag in de vorm en bak de biscuit in 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen op een rek.
  • Laat de oven aan staan.

Zwitserse botercreme

  • Meng eiwit en suiker au bain-marie tot de suiker volledig is opgelost.
  • Schenk het eiwitmengsel in de kom van een keukenmachine en klop tot stijve pieken ontstaan. Voeg onder het kloppen de boter eetlepel per eetlepel toe.
  • Snijd het vanillestokje open en schaaf het merg er uit. Klop dit door de crème. Klop stevig.
  • Pureer de kersen in een mixer en zeef. Voeg de kersenpuree toe aan de botercrème.

Victoria beslag

  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Schenk op de beklede bakplaat.
  • Bak het beslag 10 minuten in de warme oven.
  • Haal uit de oven en leg ondersteboven op een rooster. Trek voorzichtig het bakpapier los.

Marsepein

  • Doe amandelmeel en poedersuiker in de keukenmachine. Mix samen en voeg beetje bij beetje amaretto en eiwit toe. Blijf mixen (of kneden met de hand) tot een soepel marsepein ontstaat.

Samenstellen

  • Klop de slagroom op tot het stijf en vol is.
  • Haal het victoriabiscuit van het rooster en bestrijk met slagroom en kersen. Rol strak op.
  • Kleur een deel van het marsepein met behulp van cacao in verschillende bruintinten.
  • Rol het marsepein uit in verschillende kleine stukjes en bekleed de rol hiermee tot het op een boomstronk lijkt.
  • Snijd de ronde biscuit tot een ‘afgeronde driehoek’ en smeer in met botercrème.
  • Gebruik bruine marsepein om veren te maken en beplak de biscuit hiermee tot het op een uil gaat lijken.
  • Maak ogen van twee stukken witte marsepein en twee zwarte rondjes.
  • Zet de uil met behulp van satéprikkers op de boomstronk.
  • Indien je nog marsepein over hebt, kleur dit in rood en groen en maak bloemetjes om de stronk mee te versieren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.