E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tijd voor passie slagroom

Neem een hapje van deze tropische slagroomtaart en de tijd staat even stil. De kokoscake in combinatie met passievruchten curd en koude mascarpone slagroom maakt het een zomers taartje. De chocolade wijzers laten je zien dat het tijd is om hem te bakken!

Siham

Recept van
Siham

Makkelijk
(9) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 240 gram bloem
  • 130 gram amandelmeel
  • 1 volle eetlepel bakpoeder
  • 0.13 theelepel zout
  • 320 milliliter kokosmelk
  • 160 milliliter honing
  • 80 milliliter olie
  • 3 eieren
  • 0.75 vanillestokje

Passievrucht curd

  • 100 gram suiker
  • 75 gram passievrucht vruchtvlees (vriezer)
  • 75 gram boter
  • 3 eidooiers
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 theelepels water

Slagroom

  • 300 gram koude mascarpone
  • 500 milliliter slagroom (koud)
  • 100 gram poedersuiker
  • 16 gram slagroomversteviger
  • 1 snufje zout
  • 0.25 vanillestokje
  • 1 theelepel vanillearoma
  • roze kleurstof

Decoratie

  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 gram chocolade
  • 25 gram kokos snippers

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2x Bakvorm van ø 22 centimeter
  • Staande mixer
  • Zeef
  • Taartzaag
  • Acetaatfolie

Voorbereiding

  • Vet de bakvormen in met bakspray en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Cake

  • Zeef de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en zet apart.
  • Doe in een andere kom de kokosmelk, honing, olie, eieren en het merg van de vanillestok. Roer dit goed door elkaar tot het een geheel is.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix dit met een garde door tot het een mooi egaal beslag wordt. Mix niet langer dan nodig.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de 2 bakvormen.
  • Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Check na 25 minuten met een sateprikker of de cake al gaar is.
  • Laat de cakes volledig afkoelen.

Passievrucht curd

  • Verwarm de suiker, passievruchtpulp, boter en citroensap tot de boter is gesmolten en het suiker is opgelost.
  • Doe in een kom en roer het een aantal keer door om het lichtelijk af te laten koelen.
  • Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe en roer deze met een garde goed door.
  • Giet het mengsel terug in het pannetje en verwarm op laag vuur.
  • Maak een papje van de maïzena en het water en voeg ook dit toe.
  • Blijf constant roeren tot het mengsel indikt en licht begint te koken.
  • Haal van het vuur en stort op een plaatje.
  • Dek af met folie en laat afkoelen.

Slagroom

  • Roer de mascarpone een beetje los met een spatel. Niet teveel!
  • Mix de slagroom, poedersuiker, zout, merg van het vanillestokje en de aroma stevig.
  • Spatel beetje bij beetje de mascarpone door de slagroom.
  • Verdeel dit geheel in kleinere kommen en kleur een deel van de slagroom roze.

Decoratie

  • Tempereer de chocolade en strijk uit over een strook acetaatfolie.
  • Laat uitharden en maak er twee strookjes van.

Opbouw

  • Snijd de bovenkant van de cakes recht, zodat je ze netjes kan stapelen.
  • Leg een cake op de bodem en verdeel hierover een goede laag slagroom. Maak een dijkje aan de buitenrand.
  • Verdeel hierover in het midden een laag passievrucht curd.
  • Leg de tweede cake er bovenop.
  • Strijk de hele taart af met slagroom.
  • Verdeel de rest van de passievrucht curd in een mooie cirkel over het midden van de taart.
  • Spuit rondom de rand mooie slagroom rozetten.
  • Hak de amandelen grof.
  • Leg de chocoladestrookjes als wijzers op de taart.
  • Garneer de taart met kokos en amandelen rondom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.