Terug

Vier seizoenen liefde – Bramenblaadjes bonbons

Deze vegan bonbons zijn gevuld met marsepein met rozenwater en een bramenvulling. Ze hebben een jasje van pure chocolade.

Enzo

Recept van
Enzo

Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Bramenvulling

  • 138 gram bramenpuree
  • 22 gram glucose
  • 90 gram kristalsuiker

Perzische Marsepein

  • 150 gram amandelmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • 3 stukjes mastiekgom
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 2 eetlepel rozenwater

Chocolade

  • 500 gram pure chocolade met hoge vloeibaarheid (57,9%)
  • Eetbare glitters

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Chopper 
  • Vijzel
  • Marmeren plaat
  • Spatels 
  • Bonbonvorm

Bramenvulling

  • Doe alle ingrediënten samen in een pan.
  • Breng aan de kook en laat 3 minuten koken.
  • Doe in spuitzak en laat afkoelen in koelkast.

Perzische Marsepein

  • Stamp de mastiekgom fijn in een vijzel. 
  • Meng de amandelmeel en poedersuiker in de chopper. 
  • Voeg de mastiekgom en kardemom toe. 
  • Voeg, terwijl de chopper draait, rustig het rozenwater toe. 
  • Mix tot het mengsel samenkomt. 

Chocolade

  • Tempereer de chocolade. 
  • Smelt daarvoor de chocolade au bain-marie tot 45-50 graden.
  • Koel ⅔ af op de marmeren plaat tot 27 graden. 
  • Voeg de chocolade weer samen en verwerk op 31-32 graden. 
  • Doe wat eetbare glitters in de bonbonvormpjes.
  • Giet de chocolade in de vormpjes. 
  • Tik een paar keer tegen de vorm om luchtbelletjes te verwijderen. 
  • Keer de vorm ondersteboven en laat de overtollige chocolade er uit lopen. Tik tegen de zijkant van de vorm. 
  • Schraap de vorm schoon en laat ondersteboven op bakpapier uitharden. 

Opbouw

  • Vul de vormpjes met een toefje bramenpuree en bolletje marsepein. 
  • Tempereer weer wat chocolade.
  • Verdeel een laagje over de vulling en strijk glad af. 
  • Laat hard worden in de koelkast. 
  • Maak schoon met de schraper en keer de vorm om, om de bonbons te lossen. 
  • Verpak de bonbons per 2 stuks in een leuke geschenkverpakking.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.