E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vier seizoenen liefde – Bramenblaadjes bonbons

Deze vegan bonbons zijn gevuld met marsepein met rozenwater en een bramenvulling. Ze hebben een jasje van pure chocolade.

Enzo

Recept van
Enzo

Koekjes
Veganistisch
Moeilijk
(12) reviews

Ingrediënten

Bramenvulling

  • 138 gram bramenpuree
  • 22 gram glucose
  • 90 gram kristalsuiker

Perzische Marsepein

  • 150 gram amandelmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • 3 stukjes mastiekgom
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 2 eetlepel rozenwater

Chocolade

  • 500 gram pure chocolade met hoge vloeibaarheid (57,9%)
  • Eetbare glitters

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Chopper 
  • Vijzel
  • Marmeren plaat
  • Spatels 
  • Bonbonvorm

Bramenvulling

  • Doe alle ingrediënten samen in een pan.
  • Breng aan de kook en laat 3 minuten koken.
  • Doe in spuitzak en laat afkoelen in koelkast.

Perzische Marsepein

  • Stamp de mastiekgom fijn in een vijzel. 
  • Meng de amandelmeel en poedersuiker in de chopper. 
  • Voeg de mastiekgom en kardemom toe. 
  • Voeg, terwijl de chopper draait, rustig het rozenwater toe. 
  • Mix tot het mengsel samenkomt. 

Chocolade

  • Tempereer de chocolade. 
  • Smelt daarvoor de chocolade au bain-marie tot 45-50 graden.
  • Koel ⅔ af op de marmeren plaat tot 27 graden. 
  • Voeg de chocolade weer samen en verwerk op 31-32 graden. 
  • Doe wat eetbare glitters in de bonbonvormpjes.
  • Giet de chocolade in de vormpjes. 
  • Tik een paar keer tegen de vorm om luchtbelletjes te verwijderen. 
  • Keer de vorm ondersteboven en laat de overtollige chocolade er uit lopen. Tik tegen de zijkant van de vorm. 
  • Schraap de vorm schoon en laat ondersteboven op bakpapier uitharden. 

Opbouw

  • Vul de vormpjes met een toefje bramenpuree en bolletje marsepein. 
  • Tempereer weer wat chocolade.
  • Verdeel een laagje over de vulling en strijk glad af. 
  • Laat hard worden in de koelkast. 
  • Maak schoon met de schraper en keer de vorm om, om de bonbons te lossen. 
  • Verpak de bonbons per 2 stuks in een leuke geschenkverpakking.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.