E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vier seizoenen liefde – Kersen macarons

Deze kersen macarons zijn gevuld met een lactosevrije ganache van pure chocolade en een kersenmousse met griotte likeur.

Enzo

Recept van
Enzo

Koekjes
Moeilijk
(12) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 300 gram fijn amandelmeel
  • 300 gram poedersuiker
  • 240 gram eiwit
  • Rode poeder kleurstof
  • 300 gram kristalsuiker
  • 90 milliliter water

Ganache

  • 250 gram pure chocolade callets
  • 125 milliliter plantaardige slagroom

Kersenvulling

  • 250 gram griotte kersensap
  • 4 gram agar agar
  • 80 gram suiker
  • 20 gram griotte likeur

Stokjes

  • 200 gram pure chocolade callets

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Hakmolen 
  • Staafmixer
  • Thermometer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje 
  • Marmeren plaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de marmeren plaat in de vriezer. 

Macarons

  • Mix de poedersuiker en het amandelmeel door elkaar in de hakmolen tot het de dikte van bloem heeft. 
  • Meng de rode kleurstof door 120 gram eiwit met de staafmixer.
  • Breng het water met de kristalsuiker aan de kook tot 110 graden. 
  • Klop de overige eiwitten luchtig. 
  • Giet de suikersiroop langzaam bij de opgeklopte eiwitten, terwijl je blijft mixer. 
  • Klop op hoge snelheid door tot een afgekoelde, glanzende meringue. 
  • Spatel de amandelmeel door de meringue. 
  • Voeg ook de gekleurde eiwitten toe en spatel door. 
  • Macroneer het beslag. Het is goed als het langzaam terugvloeit wanneer je een eetlepel beslag terug in de kom laat vallen. 
  • Spuit macarons op als kersjes op de bakplaat. Sommige los, sommige als twee naast elkaar. 
  • Laat de bakplaat een paar keer op de werkbank vallen om luchtbubbels te laten ontsnappen uit het beslag. 
  • Bak de macarons in 15 minuten gaar. 
  • Haal ze direct na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze verder afkoelen.

Ganache

  • Breng de slagroom aan de kook. 
  • Giet over de chocolade. 
  • Roer voorzichtig tot een mooie glanzende ganache. 
  • Doe in een spuitzak en afkoelen tot kamertemperatuur.

Kersenvulling 

  • Breng de kersensap, agar agar en suiker aan de kook.
  • Laat een minuutje inkoken.
  • Zet in de koeling en laat opstijven. 
  • Voeg de likeur toe en maal met de staafmixer tot een mooie mousse. 
  • Doe in een spuitzak. 

Stokjes

  • Smelt de chocolade en doe in een spuitzakje. 
  • Knip een heel klein puntje af.
  • Maak op de marmeren plaat stokjes voor de enkele en dubbele kersen.

Montage

  • Spuit cirkels van ganache op de ene helft van de macaron. 
  • Spuit in het midden een dotje kersenmousse. 
  • Leg de andere kant van de macaron er op. 
  • Steek een kersenstokje in de macarons om de kers af te maken.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.