Terug

DeGeraldine

Waan je als een grootmeester met dit zelfportret in de stijl van Van Gogh. Met de worteltaart als basis is het ook nog eens een hele lekkere taart.

Geraldine

Recept van
Geraldine

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Worteltaart

  • 600 gram zelfrijzend bakmeel
  • 11,25 gram baksoda
  • 22,5 gram bakpoeder
  • 12,5 gram zout
  • 8 gram kaneel 
  • 375 gram rietsuiker 
  • 20 gram vanillesuiker
  • 156 gram pecannoten
  • 13 milliliter vanille-extract
  • 750 gram geraspte bospeen 
  • 384 gram ananas in stukjes
  • 10 grote eieren
  • 375 gram zonnebloemolie

Icing

  • 315 gram roomboter
  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • 7 milliliter vanille-extract
  • Snufje zout

Pecan-tuiles

  • 100 gram poedersuiker
  • 60 gram roomboter
  • 41 gram lichte glucosestroop
  • 75 gram broodmeel
  • 94 gram pecannoten
  • Snufje zout

Garnering

  • Natuurlijke kleurstof blauw
  • Natuurlijke kleurstof rood
  • Natuurlijke kleurstof geel
  • Natuurlijke kleurstof zwart

Bereidingswijze

Worteltaart met zelfportret

Maak een extra frisse worteltaart met ananas, pecannoten en kletskoppen. En roep je innerlijke schilder op voor het zelfportret bovenop de taart.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Klein puntig paletmes
  • Kwastjes 
  • 2 rechthoekige bakvormen van 35 bij 24 centimeter

Voorbereiding voor worteltaart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Worteltaart

  • Hak de pecannoten in stukjes en rooster de noten voor 5 minuten in de oven.
  • Schil en rasp de wortelen fijn en zet opzij in een grote kom. 
  • Haal de pecannoten uit de oven en laat afkoelen.
  • Hak de ananas met de foodprocessor en voeg het bij de geraspte wortelen.
  • Voeg de eieren, olie, suiker en het vanille-extract toe en meng tot een geheel. 
  • Zeef het meel, bakpoeder, zout, kaneel en de baksoda uit boven het wortel-mengsel en mix tot een geheel.
  • Verdeel het beslag over de 2 rechthoekige bakvormen. 
  • Zet de worteltaarten onder elkaar in de oven en bak voor 45 minuten op 150 graden.
  • Wissel de cakes na 35 minuten van hoogte in de oven.
  • Laat de worteltaarten vervolgens afkoelen en zet de oven naar 200 graden.

Pecan-tuiles

  • Smelt de boter samen met de bruine suiker en glucosestroop op laag vuur. 
  • Roer de pecannoten en de bloem erdoor. 
  • Leg vier lepels beslag op de voorbereide bakplaat. 
  • Bak ongeveer 7 minuten en draai halverwege om. 
  • Haal de tuiles uit de oven en laat afkoelen.

Icing

  • Klop boter luchtig in ongeveer 10 minuten.
  • Schraap tussendoor de zijkanten van de kom.
  • Voeg de roomkaas toe en klop het samen door.
  • Voeg de poedersuiker, het vanille-extract en een snufje zout toe. 
  • Mix verder tot een luchtige massa.

Opbouw

  • Smeer de bovenkant van de eerste laag worteltaart gelijkmatig in met icing.
  • Spuit aansluitende toefjes icing op de rand, als een muurtje voor de pecan-tuiles.
  • Verkruimel vervolgens de pecan-tuiles en spreid deze gelijkmatig uit over de cake.
  • Plaats de tweede laag worteltaart hier bovenop en smeer een dunne laag icing over de bovenkant.
  • Verdeel de overgebleven icing over een aantal verschillende bakjes en kleur de icing naar eigen inzicht.
  • Beschilder de worteltaart met de icing, gebruik hiervoor het kleine puntige paletmes en kleine kwastjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.