Bakgereedschap
- Handmixer
 - Steelpan
 - Keukenmachine met toebehoren
 - Bakplaat
 - Bakpapier
 - Rasp
 - Zeef
 - Ronde uitstekers van 5 en 2 centimeter
 - Siliconen bakmat
 - Staafmixer
 - Hakmolen
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Leg een siliconen bakmatje klaar.
 - Maak tenminste 12 uren van tevoren de modelleer chocolade.
 
Biscuit
- Splits 8 eieren.
 - Klop de eiwitten tot zachte pieken
 - Voeg 260 gram suiker beetje bij beetje toe en klop tot stijve pieken.
 - Klop de 8 eidooiers los met 2 theelepels vanille extract.
 - Spatel de opgeklopte eiwitten in meerdere keren door de eidooiers.
 - Zeef er 190 gram tarwebloem in fases overheen. Spatel dit elke keer goed door.
 - Verdeel het beslag over 2 bakplaten met bakpapier en bak in 12 min gaar.
 - Herhaal nog 2 keer, zodat je in totaal 6 plaatcakes krijgt.
 - Laat de cakes uit de oven 5 minuten rusten.
 - Leg de cake omgekeerd op een theedoek, verwijder het bakpapier en rol voorzichtig aan de lange kant op.
 - Laat ze opgerold afkoelen.
 
Trempeersiroop
- Breng alle ingrediënten samen aan de kook.
 - Laat iets inkoken.
 - Laat afkoelen.
 - Giet over in een spuitfles als de siroop een beetje is afgekoeld.
 
Botercrème
- Roer 250 milliliter melk los met de custardpoeder tot een papje.
 - Breng de overige 1,5 liter melk met de suiker aan de kook.
 - Giet een beetje warme melk bij het papje, roer door en giet alles terug in de pan.
 - Laat doorkoken tot het indikt.
 - Giet in een platte schaal, dek af met folie en zet in koelkast.
 - Je hebt nu banketbakkersroom gemaakt.
 - Klop de roomboter met de poedersuiker luchtig.
 - Klop er de afgekoelde banketbakkersroom doorheen.
 
Frambozenpuree
- Verwarm alle ingrediënten in een steelpan.
 - Pureer met een staafmixer.
 
Pistachenootjes
- Verwarm de suiker met water tot 118 graden.
 - Roer er de nootjes doorheen.
 - Giet op een siliconen bakmat en laat uitharden.
 - Maal in een hakmolen fijn.
 
Koekjes
- Zeef de bloem, zout en maïzena.
 - Klop de boter en suiker bleek en luchtig.
 - Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
 - Voeg het vanille extract en de citroenrasp toe.
 - Kneed het bloemmengsel erdoor.
 - Kleur 1/3e van het deeg roze met de kleurstof.
 - Verpak beide deegjes in plastic en leg een half uur in de koeling.
 - Rol het naturel deeg uit.
 - Steek er zoveel mogelijk grote ronde koekjes uit.
 - Steek uit de grote koekjes rondjes met de kleine uitsteker.
 - Rol het roze deeg uit.
 - Steek met de kleine uitsteker rondjes uit.
 - Plaats de kleine roze rondjes in het gat in de naturel koekjes.
 - Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak in 13 minuten op 180 graden gaar.
 
Modelleer chocolade
- Smelt de chocolade au bain-marie.
 - Laat iets afkoelen en roer er de maissiroop doorheen.
 - Wanneer het gemengd is kneed je het verder met de hand.
 - Knijp er zoveel mogelijk cacaoboter uit.
 - Druk het plat op een glad oppervlak en dep voorzichtig met keukenpapier de cacaoboter van de chocolade.
 - Herhaal dit een paar keer totdat de chocolade minder vet voelt.
 - Maak plat en verpak in plastic.
 - Laat dit minstens twaalf uur rusten.
 - Kneed hier het bovenlichaam van de pauw van.
 
Slagroom
- Klop de slagroom met suiker stevig.
 - Voeg op het laatst de druppels sinaasappelolie toe.
 
Samenstellen
- Rol de biscuits voorzichtig los
 - Trempeer ze met siroop.
 - Verdeel er de botercrème over.
 - Verdeel hierover de frambozenpuree.
 - Rol op.
 - Herhaal dit 5 keer.
 - Leg de rollen tegen elkaar in de lengte op een plank.
 - Smeer af met slagroom en spuit toeven op de bovenkant.
 - Smelt de ruby chocolade in een klein spuitzakje.
 - Spuit een zigzagpatroon van ruby chocolade over de cakerollen.
 - Garneer met pistachenootjes, geraspte witte chocolade, muntbaadjes en het fruit.
 - Plaats de geboetseerde pauw op de cake.
 - Rangschik de koekjes in de vorm van een staart erbij.
 - Bestrooi de taart met poedersuiker.
 
Presentatie
- Lange plank
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.