E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bloemen

In de signatuuropdracht vliegen de kilo’s bloem, liters cakebeslag, mousse, vla, bavarois, decoratiebeslag en zoete geuren door de tent. De bakkers maken een trifle in een enorme bloemenvaas. Netjes werken is belangrijk, want bij deze opdracht is de kans groot dat het een rommeltje wordt. Janny vreest voor een zoet-explosie, André helpt een handje mee, de kandidaten racen tegen de klok en Robèrt pakt de enorme opscheplepels erbij. Hij wil het liefst in 1 schep alle smaken en structuren proeven.

De technische opdracht is er 1 naar Andrés hart. De bakkers maken hartige kaasbloemen van bladerdeeg, soezenbeslag, kaascrème en tapenade. En dat alles zonder receptuur. Bakken op gevoel, ga er maar aan staan…

Voor het grande spectacle pakken de bakkers uit met bijzondere smaken. Lavendel, geranium, matcha, fruit, honing, tijm en vlierbloesem. Er staat een bloementaart op het menu!

Met nog maar 4 weken te gaan en 6 kandidaten in de strijd begint het speelveld zich af te tekenen. Sommige bakkers ontpoppen zich tot vlinder, terwijl anderen een beetje stil blijven staan. Na een spannend weekend ontdekken we wie als meesterbakker de tent uit fladdert en wie met een klein traantje helaas de tent verlaat.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.