E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise

De vier overgebleven bakkers maken deze week een brioche, petit-crème bitterkoekjes en een polonaise. Een volledig mannelijke halve finale en dat vindt Janny eigenlijk ook wel heel gezellig. Maar welke man weet de meeste indruk te maken en zich zo naar de finale te bakken?

In de eerste opdracht maken de bakkers een brioche. Het is erg belangrijk dat het deeg goed rijst, anders is je brood te klein. Brood bakken is een zaak van wachten, wachten en nog eens wachten. Maar ook goed plannen, want de tijd tikt door. Als de bakkers dan ook nog voor een spectaculaire vulling in hun brioche moeten zorgen is het de vraag wie van de vier dat het beste lukt.

De technische opdracht bestaat uit het maken van 32 petit-crème bitterkoekjes. Hiervoor worden de mannen op de proef gesteld met niet alledaagse technieken. Natte theedoeken over het deeg en de botercrème precies op tijd onderdompelen in fondant. Het belooft een moeilijke opdracht te worden. Zullen Janny en Robèrt tevreden zijn over het resultaat?

In de laatste opdracht maken de bakkers een polonaise, maar dan op anderhalve meter afstand. Geen polonaise zoals met carnaval dus, maar een polonaise van meringue. En daarbij is precisie het toverwoord, want met iets te veel of te weinig ingrediënten valt je taart zo uit elkaar. De laatste kans voor een plek in de finale, dus de bakkers zetten hun beste beentje voor!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.