Terug

Finale

Het is tijd voor de grote finale van Heel Holland Bakt. Na een wekenlange strijd in de bekendste tent van het land zijn Eric, Elizabeth en Thijs nog over. In het weekend van Valentijn trekken zij nog één keer alles uit de kast tijdens de bloedstollend spannende finale.

De bakkers moeten zich ditmaal in slechts twee opdrachten bewijzen, beginnend met de technische opdracht: een gebakje onder een dakje. De grootste uitdaging hierbij is het dakje, een koepeltje van gesmolten suiker.

Het spektakelstuk in deze finale bestaat niet uit 1, niet uit 2, maar uit maar liefst 55 onderdelen. In 8 uur tijd maken de bakkers een presentatie van patisserie producten, die ze uitstallen in hun eigen kraampje. Ze maken 18 identieke luxe eclairs, een spiegeltaart, 12 hartige koekjes, 8 bladerdeeg gebakjes,15 petit cremes én een showstuk van nougatine.

Onder aanmoedigend gejuich van een select groepje van vrienden, familie en oud kandidaten worden de baksels gepresenteerd en geproefd. Na lang beraad heeft de jury eindelijk die belangrijke knoop door gehakt. Wie wint seizoen 8 van Heel Holland Bakt en mag zich de Beste Thuisbakker 2020-2021 noemen?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.