E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Finale

Ook aan al het lekkers komt een einde. 9 weken geleden stapten 10 dappere thuisbakkers de tent in en slechts 3 van hen hebben de finale bereikt. Anna, Maroeska en Nicole gooien alles in de strijd om naar huis te gaan met de titel Beste Thuisbakker 2018-2019.

Daar moeten de bakkers eerst wel wat voor doen. De laatste signatuuropdracht luidt: Maak een chocolade buche. Een buche komt uit de Franse patisserie en is een soort houtblok, zoals Janny het beschrijft. Met het einde in zicht is het lastig om alles onder controle te houden. Zijn de bakkers uit het juiste hout gesneden om deze spanning aan te kunnen? De bakkers laten zien waarom zij in de finale staan.

De harten van de kandidaten beginnen sneller kloppen als ze aan de technische opdracht beginnen. Als Janny en Robèrt voor de laatste keer de tent uit worden gestuurd beginnen de bakkers aan de technische opdracht, een valentijnsmacaron. Een prachtig roze hart, gevuld met frambozen en liefde, van macarons. Ook ditmaal met minimale instructies proberen ze er het beste van te bakken. Maar zodra een koekje zijn eigen werkwoord krijgt, weet je dat het een lastige opdracht kan worden. Vergeten de thuisbakkers niet te ‘macaroneren’?

Het is een zeer spannende eindstrijd. Bij het spektakelstuk kunnen de bakkers nog 1 keer alles uit de kast halen. En een spektakel wordt het zeker, want de bakkers maken een ‘gravity cake’. Een taart waarbij het lijkt alsof de zwaartekracht er geen vat op heeft. Met ditmaal 3 uur op de kookwekker gaan de bakkers aan de slag. De tijd vliegt sowieso, maar wat doen hun taarten? De tonen van André schallen nog 1 keer door de tent: Bakkers klaar? Bakken maar!

Iedereen is blij om niet in de schoenen van de jury te hoeven staan. De finalisten hebben een podiumplaats weten te behalen, maar wie wordt de winnaar van Heel Holland Bakt?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.