E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hartig

Na alle bergen met slagroom en kilo’s suiker is het André van Duin eindelijk gelukt. Weg met zoet, het thema van deze week is: hartig.

De eerste opdracht luidt als volgt: maak 6 mini burgers. Uiteraard worden de broodjes zelf gebakken en wordt er eindeloos gevarieerd met ingrediënten. Met vlees of juist vegetarisch, rond of vierkant, alles kan in de Heel Holland Bakt-tent.

Voor de technische opdracht bakken de thuisbakkers een hartige tarte tatin. In slechts een uurtje moeten de de bakkers halsoverkop een omgekeerde taart fabriceren, want zo bak je de tarte tatin. Hupsakee op de kop de voorverwarmde oven in. Dat hartige bakken is zo makkelijk nog niet en na het proeven van 7 uientaarten trekken juryleden Janny en Robèrt zich even terug om tot een eindoordeel te komen.

Het spektakelstuk deze week is een croquembouche. Deze lekkernij heeft zijn naam ontleend aan het ‘croque en bouche’, Frans voor ‘knispert in de mond’. Of gewoon een soezentoren, zoals we het ook wel noemen. Geen slagroomsoezen dit keer maar hartige soezen. En een extra eis; de taart móet 40 centimeter hoog zijn. Het opbouwen van de toren is geen koud kunstje want hoe houd je een toren overeind, als je zelf amper rechtop blijft staan?

De 7 overgebleven bakkers staan weer te zweten in de tent. Wie wordt er Meesterbakker van de week en van wie moeten we afscheid nemen?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.