E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kerst

De 3 opdrachten deze week hebben een feestelijk thema: Kerst. Wie blijft er in de race voor de titel Beste Thuisbakker 2018-2019?

Allereerst moeten de bakkers hun handen uit de mouwen steken om een kersttulband van brood te maken. Gebaseerd op het recept van de guglhupf, de tulband die wordt gemaakt met gist. Een opdracht die bijna net zo ingewikkeld is als zijn naam. Wordt alle kerststress de bakkers bij de eerste opdracht al te veel?

Voor de technische opdracht verlaten de juryleden Janny en Robèrt de tent om uiteindelijk blind de ‘Paris-Brest’ te jureren. Dit soezengebak is vernoemd naar de wielerrace Paris-Brest-Paris. Sommige thuisbakkers vinden het wiel opnieuw uit in deze lastige opdracht waar alle basistechnieken aan bod komen. Van origine is hij niet alleen beeldschoon, maar ook piekfijn qua smaak. Weten de kandidaten dit te evenaren?

En lukt het de kandidaten alle (kerst)ballen hoog te houden bij het bakken van het spektakelstuk? Kerst is het feest van het licht, dus de baksels moeten lampjes bevatten. De meest prachtige baksels komen langs en er vloeien voor de verandering tranen van blijdschap!

Wie wordt er Meesterbakker van de week en welke thuisbakker moet de oergezellige tent verlaten?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.