E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Koek

Met nog 6 bakkers in de tent gaat er een nieuw bakweekend van start. De kandidaten maken zich op voor een weekend als echte koekenbakkers, want het thema deze week is: Koek!

In de signatuuropdracht maken de kandidaten pannenkoeken, want daar kun je ook taart van maken. Hij moet bestaan uit minstens 10 pannenkoeken en lijken op een echte taart. Het klinkt misschien eenvoudig, maar het is een echte uitdaging om ze goed te bakken. Allemaal even dik of dun, en er dan ook nog een patisserie-waardige taart van fabriceren.

Tijdens de technische opdracht gaan de bakkers watersporten! Niet letterlijk natuurlijk. Ze maken kano’s. Krokante koeken die worden gevuld met amandelspijs. Welke bakkers raken tussen wal en schip door deze opdracht? En wie vaart met vlag en wimpel over de finish?

Het spektakelstuk is er één naar Janny’s hart. De bakkers maken namelijk haar favoriete koekje: macarons! Ze bouwen er zelfs een hele toren van. Een uitdagende opdracht, want ze moeten verse koekjes en verse vullingen maken, en het geheel ook nog eens stapelen.

Welke bakkers stapelen zichzelf een weg naar de volgende aflevering? En wie moet helaas de tent verlaten?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.