E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Oud & Nieuw

Terwijl André de confetti poppers test, knallen de kurken door de tent. De bakkers gaan aan de slag met het thema Oud & Nieuw. Voor de signatuuropdracht maken ze een Goud & Nieuw taart. Er wordt glitter, goud, vuurwerk en véél drank verwerkt. De cava en champagne vloeien rijkelijk.

De technische opdracht is een bijzonder feestelijke lekkernij uit Sicilië: gevulde cannoli met pistache en witte chocolade ganache. Opnieuw een stevige uitdaging met hoge temperaturen in de tent. Welke bakker weet een krokante cannoli te frituren? En bij wie druipt hij letterlijk van de werkbank? Ondertussen houden Janny en Robèrt hun eigen nieuwjaarsreceptie in het tentje. André bakt geheel volgens traditie zijn mooie gedrochten (beter bekend als oliebollen).

Omdat we aftellen naar het nieuwe jaar, bakken de kandidaten een kloktaart als spektakelstuk. Welke technieken gaan ze gebruiken? Hoe bouwen ze hun taart op? En wordt er netjes gewerkt? De bakkers halen alles uit de kast met mooie chocoladekunst, priegelwerk, wijzers en vleugels.

Welke bakker gaat knallend het nieuwe jaar in als Meesterbakker? En wie moet er aan het einde van 2019 de tent verlaten?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.