E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Spelletjes

De opnames van Heel Holland Bakt Kids vinden plaats midden in de zomer tijdens een enorme hittegolf, dus het is warm in de tent. Heel erg warm. Daarom heeft André een tropenrooster bedacht: de bakkers bakken 2 taarten op 1 dag. Ze beginnen met de technische opdracht en daarna mogen ze gelijk door met het spektakelstuk. Ondertussen doen Janny en Robèrt een wedstrijdje koekhappen. Want het thema deze week is: Spelletjes!

Voor de technische opdracht gaan de kandidaten een vlechtbrood maken. De kinderen gaan zelf aan de slag, de ouders moeten toekijken vanaf de kruk. Ondertussen houdt Robèrt alles goed in de gaten. Deze opdracht is nog lastiger dan hij lijkt. Want is het nou links over rechts? Of juist rechts over links? En van boven naar beneden of juist andersom?

Voor het spektakelstuk maken de bakkers een puzzeltaart. Al is het eigenlijk meer een puzzelkoek. Hij moet minimaal 12 stukjes hebben, zo groot zijn als de bakplaat en alle stukjes moeten natuurlijk goed in elkaar passen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de smaak.

Na een warme dag met warme, rode koppies is de grote vraag natuurlijk: wie wordt deze week de meesterbakker? En wie moet helaas als eerste de tent verlaten?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.