E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Thema: Cake

We zijn terug van weggeweest, alleen dit keer niet op zondag maar op zaterdag! Bereid je voor op 8 gloednieuwe afleveringen in seizoen 9, 10 verse bakkers, 20 nieuwe opdrachten en meer dan 100 zoete en hartige hapjes die geproefd gaan worden door Janny, Robèrt en André. Want die zijn natuurlijk weer van de partij!

In de eerste aflevering gaan de bakkers aan de slag met het thema Cake. Ze maken een ouderwetse Hollandse klassieker: de slagroomtaart. Elke bakker geeft er z’n eigen draai aan en zo staan er 10 unieke exemplaren klaar voor de jury.

In de technische ronde moeten de bakkers aanpoten. Ze krijgen 50 minuten om 6 roze koeken te maken. Zijn het nou koeken of cakejes? En hoe krijg je die fondant zo mooi roze en stevig op het cakeje zonder druipers? Een uitdagende opdracht!

Het bakweekend wordt spectaculair afgesloten met een bouwwerk van minimaal 40 madeleines. De bakkers halen al hun creativiteit uit de kast. Zijn alle cakejes goed op smaak, mooi luchtig en hebben ze een buikje?

Na de eerste kennismaking met de nieuwe bakkers, nemen we ook gelijk alweer afscheid van een kandidaat. En het eerste meesterbakkersspeldje wordt uitgedeeld!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.