E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Thema: Chocolade

We zijn alweer op de helft van seizoen 9 en het thema van deze aflevering smelt in de mond. De bakkers gaan aan de slag met chocolade!

Het belooft een pittig bakweekend te worden, want hoe makkelijk je zo’n reep chocolade ook naar binnen werkt… Werken met chocolade is nog niet zo eenvoudig. De bakkers mogen meteen laten zien uit welk chocolade-hout ze gesneden zijn. In de signatuuropdracht maken ze een gevulde chocoladerepen.

Meten is weten in de technische ronde. De bakkers maken ouderwetse, Franse chocolade biscuitjes. Waarbij het chocolaatje precies op het biscuitje moet passen. Klinkt eenvoudig, maar is dat het ook?

Met een kwast en chocolade in de aanslag sluiten de bakkers het weekend af met een penseelstreken-spektakelstuk. De chocolade fungeert als verf, dus de bakkers halen de kunstenaar in zichzelf naar boven.

Welke Picasso verlaat als meesterbakker de tent? En wie gaat ons helaas verlaten?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.