E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Thema: Finale

Na 7 weken zwoegen en zweten in de tent is het eindelijk zover… Met nog 3 bakkers in de tent is het tijd voor de finale!

De jonge Zeinab weet de jury elke week te verrassen met bijzondere smaken en baksels. Ze gebruikt haar achtergrond ter inspiratie en is enorm perfectionistisch. De Belgische Tom is een bourgondische en klassieke bakker. Zijn smaken kloppen altijd en hij maakt goed gebruik van de feedback die hij krijgt in de tent. Enzo is een kunstenaar, hij zoekt de grenzen op en bewandelt onbetreden paden met zijn veganistische baksels.

De finalisten trappen het bakweekend af met de technische opdracht. Ze maken 6 kersjes. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Een echte patisserie-opdracht met veel technieken, waarbij een goede planning en netjes werken belangrijk zijn.

De eindopdracht is een heuse bakmarathon. De bakkers gaan maar liefst 7,5 uur bakken, verdeeld over 2 dagen. Ze maken een bruidsbuffet met een bruidstaart van 3 etages, 12 bonbons, 12 luxe hartige bladerdeeghapjes, 20 macarons én 10 mini bolgebakjes. Het moet bruisen, aanspreken en er moet voor iedere gast wat wils zijn. Een uitdagende finale opdracht! Gelukkig is André er als steun en toeverlaat.

Wie wordt de Beste Thuisbakker van Nederland van seizoen 9 van Heel Holland Bakt?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.