E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tompouce, Charlotte Russe en paté en croûte

De bakkers gaan van start met de signatuuropdracht, tompoucen. Daarvan maken de kandidaten maar liefst 6 stuks. Een klassieker waar de bakkers hun eigen draai aan geven. Wat wel belangrijk is; ze moeten 2 dunne, krokante laagjes bladerdeeg hebben. Die maken de bakkers natuurlijk helemaal zelf. Hoe het deeg uit de oven komt is spannend. En dan de vraag, hoe eet je het lastigste gebakje dat er is netjes op?

Dan gaan de bakkers verder naar de technische ronde. Ze krijgen de opdracht om een Charlotte Russe te maken. Daar krijgen ze maar 1 uur de tijd voor. Dat is dan ook het lastige aan deze opdracht. Met welk onderdeel start je en hoe zorg je dat de vulling van het gebakje stevig genoeg is?

Het spektakelstuk op de tweede bakdag is een paté en croûte. De rand van de bakvorm bekleed je bij dit baksel met een laag dun deeg, de vulling mag daar beslist niet doorheen lekken. Vlees, vis, vegetarisch, er zijn verschillende vullingen mogelijk. En dan, de oven in en wachten tot ze gaar zijn…

Het oordeel van de jury is onvermijdelijk. Welke kandidaat presteerde het minste en wie mag er deze week een Meesterbakker-speldje op het bakkersschort spelden?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.