E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Weer niet gelukt

Over balans opmaken gesproken, hoe staat het ervoor met de goede voornemens? Minder roken, minder suiker eten, meer sporten en laten we dry-januari niet vergeten. Uit onderzoek blijkt dat mensen het gemiddeld 4 weken volhouden. Daarom gaan de bakkers aan de slag met het thema “Weer niet gelukt”.

In de signatuuropdracht maken ze een chocoladebombe. Want als die goede voornemens toch zijn mislukt, kun je net zo goed een lekker calorieënbommetje op tafel zetten, nietwaar? Een fijne vulling die niet te hard of te zacht is, een gladde en strakke afwerking, mooi laagjes als je hem doorsnijdt en natuurlijk de smaak zijn belangrijk. De shockfreezer draait overuren. En dan moeten de bakkers hun creatie nog mooi uit de vorm zien te krijgen…

De technische opdracht is deze week een hazelnootrol waarbij de bakkers letterlijk alles zelf moeten maken. De vulling, hazelnootpraliné, hazelnootpasta en mooie chocoladekrul bovenop. Bakkers klaar? Rollen maar!

Het spektakelstuk is echt spectaculair deze week, want de bakkers maken een over-de-top taart. Het is veel, hoog en uitbundig in uiterlijk en smaken. Of zoals André zegt: alles wat je in je keukenkastje tegenkomt over de taart gooien Wie weet de mooiste smaken op de jurytafel te zetten? En bij wie is het (weer) niet gelukt? Van wie nemen we afscheid en welke bakkers gaan door naar de halve finale?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.