Loempia in de oven
Hallo,
Mijn vraag gaat over het recept voor loempia van Robert van Beckhoven.
Kan de loempia ook in de oven bereidt worden i.p.v. te frituren. Zo ja, op welke temperatuur dan.
Met vriendelijke groet,
Henk Leemkuil
Ja zeker, dat kan. Bak de flensjes in de pan zoals in het recept staat. Dan: flensje vullen, zijkanten vouwen, oprollen, randen insmeren met beslag of wat losgeklopt ei om te "lijmen". Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) of 180 °C hetelucht. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze licht met zonnebloemolie. Dit zorgt voor een mooi goudbruin kleurtje en wat extra knapperigheid. Bak de loempia’s ongeveer 20 tot 25 minuten, draai ze halverwege om en bestrijk opnieuw licht met olie. Houd de kleur goed in de gaten — ze moeten licht goudbruin en knapperig worden. Wil je ze nog krokanter, dan kun je de laatste 2-3 minuten de oven op grillstand zetten. Blijf er dan wel bij, want ze kunnen snel verbranden. Veel bakplezier!
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren