Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren
Rosalin
Rosalin

Grootte van bolle bakvorm

Gisteren enthousiast geworden over de prinsessentaart van o.a Bianca. Ik wil deze met de kerst als dessert maken! Ik lees alleen nergens wat de doorsnede van de bolbakvorm moet zijn. Ik hoor het graag. Dank!
Hi! Bedankt voor je vraag. We hebben het voor je uitgezocht en de meeste bakkers gebruiken een bolbakvorm met een doorsnede van 20 centimeter. Als je toch nog vragen hebt kun je ze stellen in deze vraagbaak. Veel bakplezier en alvast hele fijne dagen!
Pauli Mulder
Pauli Mulder

Recept Prinsessentaart Shai

Waarom is het recept van Shai onduidelijk? Ik begrijp de 2 kommen om beslag te bakken niet en hoef je het biscuit niet door te snijden?
Hi! Bedankt voor je vraag. We hebben het voor je uitgezocht en aangepast in het recept. Als je toch nog vragen hebt kun je ze stellen in deze vraagbaak. Veel bakplezier!
Annemarie
Annemarie

cake

Welke temperatuur en tijd om een cake zonder barst te bakken? Ik neem aan dat je niet de hetelucht gebruikt.
Je kunt het beste boven- en onderwarmte gebruiken. Hier lees je meer over het maken van de perfecte cake: https://www.heelhollandbakt.nl/artikelen/9-tips-voor-een-perfecte-cake/
Essie
Essie

Deelname

Kunnen jullie iets meer zeggen over de opname dagen? In welke maanden is dit? En zijn het weekend dagen of juist door de week?
Je kunt het beste je gegevens verzenden via het formulier op heelhollandbakt.nl/aanmelden. Dan krijg je meer informatie over het aanmeldproces!
Nanda7195
Nanda7195

Niet eetbare dingen

Goedemiddag, Een vraagje ik ben zelf jaren banketbakker geweest en het was not done om dingen op je taart te doen die niet eetbaar zijn maar zie dat bij jullie wel is dit veranderd ?
Bedankt voor je vraag! In de tent zie je geen banketbakkers, maar kiezen de thuisbakkers zelf hoe zij hun baksels willen decoreren. We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd!
Marjolein8094
Marjolein8094

Losse haren

Beste, ik kijk al jaren met plezier. Maar heb me altijd geërgerd aan de losse haren. Onhygiënisch, onfris als er losse haren in het baksel komt. Waarom niet verplicht de haren vast? Groeten marjolein
Beste Marjolein, dankjewel voor je bericht. Er bestaat een groot verschil tussen professionele bakkers en de thuisbakkers in de tent. Heel Holland Bakt gaat over thuisbakkers en de omstandigheden in de tent zijn natuurlijk heel anders dan in een professionele keuken. De taarten worden ook niet verkocht. We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd!
Fla Flip
Fla Flip

Glutenvrij

Goede avond, Het zou heel.leuk zijn om 1 uitzending te besteden aan het bakken van glutenvrije producten. Hartelijk dank alvast!
Hartelijk dank voor je reactie! De bakkers in de tent kiezen zelf welke producten zij willen gebruiken. Veel van de hazelnootschuim schnitts uit aflevering 4 zijn glutenvrij! Daar kun je als glutenvrije bakker dus mee aan de bak. Je vindt ze bij de recepten, hier op onze website!
sonjabree
sonjabree

Haarnetje

Beste mensen, Waarom zie ik bij de bakkers geen haarnetjes voor de kandidaten met lang haar. Ik vind het onhygiënisch om te zien
Er bestaat een groot verschil tussen professionele bakkers en de thuisbakkers in de tent. Thuis bakt niemand met een petje of haarnetje op. Heel Holland Bakt gaat over thuisbakkers en de omstandigheden in de tent zijn natuurlijk heel anders dan in een professionele keuken. Daarnaast worden de taarten niet verkocht. Daarom kiezen we ervoor om de kandidaten geen haarnetje of petje te laten dragen.
ynnaf
ynnaf

beslag kloppen

Wat is het verschil als je bij het maken van een cake eerst de eidooiers met suiker mixt en daarna de geklopte boter toevoegt, of als je eerst de boter met suiker mixt en vervolgens één voor één de eidooiers toevoegt? Ik zie verschillende methodes bij het maken van spekkoek. Welke methode maakt de koek smeuïger en vetter?
De eerste methode zie je vaker bij spekkoek en zou het smeuïger moeten maken! Succes met bakken!
Anneke vd V
Anneke vd V

Banketbakkersroom

Ik zat net het recept van banketbakkersroom te bekijken (die vanuit de link van de email van deze week) en daarin word bij de ingrediënten de maïzena niet genoemd maar vervolgens is dit wel onderdeel van de eerste stap in het recept. Hoeveel maïzena moet er in?
Beste thuisbakker, dankjewel voor je reactie. Het recept is inmiddels aangepast! Vriendelijke groet, redactie Heel Holland Bakt
Evaatjeee
Evaatjeee

Heel holland kookt

Hoi! Ik ben Eva en ik ben 12 jaar, ik zat te denken, misschien is het leuk als heel holland bakt ook een versie maakt waarin ze koken! Dus heel holland kookt.en dan misschien ontbijt,lunch en diner of juist alleen diner! Laat u alstublieft weten wat u van mijn idee vindt? Groetjes Eva!👋🏻
Hoi Eva, wat een leuk idee! En wat leuk dat je de moeite doet om een berichtje te sturen. Wij zullen je idee doorgeven! Vriendelijke groet, redactie Heel Holland Bakt
Heinrich
Heinrich

Loempia in de oven

Hallo, Mijn vraag gaat over het recept voor loempia van Robert van Beckhoven. Kan de loempia ook in de oven bereidt worden i.p.v. te frituren. Zo ja, op welke temperatuur dan. Met vriendelijke groet, Henk Leemkuil
Ja zeker, dat kan. Bak de flensjes in de pan zoals in het recept staat. Dan: flensje vullen, zijkanten vouwen, oprollen, randen insmeren met beslag of wat losgeklopt ei om te "lijmen". Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) of 180 °C hetelucht. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze licht met zonnebloemolie. Dit zorgt voor een mooi goudbruin kleurtje en wat extra knapperigheid. Bak de loempia’s ongeveer 20 tot 25 minuten, draai ze halverwege om en bestrijk opnieuw licht met olie. Houd de kleur goed in de gaten — ze moeten licht goudbruin en knapperig worden. Wil je ze nog krokanter, dan kun je de laatste 2-3 minuten de oven op grillstand zetten. Blijf er dan wel bij, want ze kunnen snel verbranden. Veel bakplezier!