E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Gevulde speculaas

Goedemorgen
Heb het recept gevolgd zoals op de site maar deeg is erg korrelig!
Moet er misschien 1 van de 2 eieren door?
2 eieren om af te strijken en iets door de spijs lijkt me veel…
Hij staat nu na veel strubbelingen in de oven
Erg benieuwd.
Dank voor uw antwoord!

Goedemorgen,
Je gebruikt 1 ei om de amandelspijs af te slappen en 1 voor het afstrijken. Het kan inderdaad zijn dat je die eieren dan niet helemaal op gebruikt, maar het ei gaat in ieder geval niet door het deeg. Het zou kunnen dat het deeg stug is geworden door het rusten in de koelkast. Je kunt dat verhelpen door het deeg na het koelen wederom even door te kneden, zodat het weer soepel wordt (maar wel koud blijft).
Als het deeg wat korrelig blijft zou je iets meer melk kunnen toevoegen (2/3 eetlepels).
Veel bakplezier!