Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren
ClaudiaS
ClaudiaS

Gebakje met een dakje

Voor hoeveel personen is het recept voor het gebakje met een dakje?
Het recept voor gebakje met een dakje is voor 1 grote slof. Je kunt in de bakvideo -die we weer online hebben gezet- zien hoe je 'm maakt. Veel bakplezier!
ans_donkers_1@hotmail.com
ans_donkers_1@hotmail.com

Gevulde speculaas

Goedemorgen Heb het recept gevolgd zoals op de site maar deeg is erg korrelig! Moet er misschien 1 van de 2 eieren door? 2 eieren om af te strijken en iets door de spijs lijkt me veel… Hij staat nu na veel strubbelingen in de oven Erg benieuwd. Dank voor uw antwoord!
Goedemorgen, Je gebruikt 1 ei om de amandelspijs af te slappen en 1 voor het afstrijken. Het kan inderdaad zijn dat je die eieren dan niet helemaal op gebruikt, maar het ei gaat in ieder geval niet door het deeg. Het zou kunnen dat het deeg stug is geworden door het rusten in de koelkast. Je kunt dat verhelpen door het deeg na het koelen wederom even door te kneden, zodat het weer soepel wordt (maar wel koud blijft). Als het deeg wat korrelig blijft zou je iets meer melk kunnen toevoegen (2/3 eetlepels). Veel bakplezier!
nicoline
nicoline

Zure room

Wat is een goede vervanger voor zure room? Bij het bakken van bijvoorbeeld cupcakes?!
Voor het bakken kun je zure room het beste vervangen door melk, karnemelk, kefir of slagroom. Zuivelvrije vervangers voor zure room zijn kokosroom, veganistische yoghurt of veganistische roomkaas. Je kunt van de vervanger dezelfde hoeveelheid gebruiken in plaats van de zure room die in het recept staat. Veel bakplezier!
aafke
aafke

Koffiebroodjes

Goedemorgen! Vorige week stelde ik jullie de vraag of dat jullie weten hoe het komt dat koffiebroodjes tijdens het bakken een "oor" krijgen. Het laatste puntje van de cirkel gaat dan naar buiten staan ipv dat het broodje een cirkel blijft. Robèrt heeft het tijdens een van de afleveringen ooit gezegd maar ik ben het vergeten. Kunnen jullie mij helpen met het antwoord op deze vraag?
Het recept van Robèrt voor koffiebroodjes vind je hier: https://www.heelhollandbakt.nl/recepten/koffiebroodjes-van-robert/ Hierin staat dat hij wat water op het deeg smeert, waardoor het beter blijft plakken. Hopelijk is dit het antwoord dat je zocht!
Demis
Demis

Knoflook vervanger

Omdat ik niet tegen knoflook kan (ook wanneer er een minimale is toegevoegd), is mijn vraag: wat kan ik als vervanger voor knoflook gebruiken? Zodat ik recepten waar knoflook in gebruikt wordt, met die vervanger tóch het recept kan maken.
Beste Demis, bedankt voor je vraag! Je zou eens kunnen experimenteren met andere kruiden in een recept. Bijvoorbeeld daslook, bieslook of de donkergroene toppen van een lente-ui of prei. Veel succes!
LekkerBakken64
LekkerBakken64

Vraag

Waar kan ik recepten opslaan Groeten Tine
Beste Tine, Bedankt voor je vraag! Er is op de site geen functie om recepten op te slaan. Wel kun je een pagina of artikel opslaan in de favorieten van je browser. Dit doe je door op het sterretje boven te klikken. Veel succes!
Liz Smith
Liz Smith

Krimpend deeg probleem

Ik maak graag empanadas waarvoor ik zelf het deeg maak en daar de rondjes uitsnij. De rondjes deeg krimpen echter waar ik bij sta. Ik heb meerdere dingen getest maar niets heeft het tot nu toe helemaal opgelost. Ik gebruik bloem met een relatief laag eitwit gehalte (10gr/eiwit) en laat het deeg na het kneden minimaal een een uur rusten in de ijskast voordat ik het uitrol. Graag zou ik willen weten hoe ik kan voorkomen dat het deeg krimpt.
Beste Liz, Dit kan met verschillende factoren te maken hebben. Bijvoorbeeld doordat het deeg te droog is, of doordat het te dun wordt uitgerold. Als je dit probeert te verhelpen hopen we dat het beter gaat. Veel succes!
mariakoekkoek2@gmail.com
mariakoekkoek2@gmail.com

Schuimtaartje met frambozencremeux van Robert

Bij de uitleg hoe het schuim te maken is vergeten in het recept te zetten hoelang dit in de oven moet bakken!
Beste Maria, bedankt voor je vraag! Je bedoelt denk ik dit recept van MAX vandaag? (https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/eten-drinken/schuimtaartje-met-frambozencremeux-van-robert/) In dat recept hoeft het schuim niet in de oven! Veel bakplezier! :)
Jildes
Jildes

Ivm allergie aanpassing op het bakken van een pizza op vakantie

Goed avond, we gaan op vakantie en het lijkt mij wel wat om dan zelfgemaakte pizza te maken van naanbrood, echter is onze dochter allergisch voor koemelkeiwit. Yoghurt mag ze dus niet, waar zou ik dat voor kunnen vervangen zodat ik het deeg in de pan kan bakken ipv in de oven? Ben nieuw hier en kan ik allergenen aangeven als ik een recept zoek. Hebben jullie daar ergens suggesties voor op de site staan. Nu vervangen we kookroom bijvoorbeeld voor de plantaardige variant en gebruiken we plantaardige margarine ipv roomboter, maar yoghurt weet ik nog niet waar ik dat mee kan vervangen. Vriendelijke groet Jildes
Beste Jildes, Wat leuk dat je aan de slag gaat met de pizza. Er bestaan ook verschillende plantaardige varianten van yoghurt. Misschien kun je yoghurt gemaakt van haver proberen? Fijne vakantie! :)
Assy
Assy

Ovenstand

Er staat bijv. bij een recept ( Yoghurt Muffins) 200 gr. maar het is mij niet duidelijk of dat hete lucht of conventionele oven is?
Beste Assy, Bedankt voor je vraag! We gaan bij dit recept uit van een heteluchtoven. Veel bakplezier! Groetjes, Redactie Heel Holland Bakt
Merlijn van de Sande
Merlijn van de Sande

Chiffon cake

In het recept voor de chiffon cake van Mercedes wordt niet benoemd welke doorsnee de cakevorm moet hebben. Zouden jullie dat kunnen vermelden? Alvast bedankt!
Beste Merlijn, Bedankt voor je berichtje en leuk dat je de chiffon cake van Mercedes wilt gaan bakken. We hebben het even voor je nagevraagd. De cakevorm had een doorsnede van 26 centimeter. We zullen het ook aanpassen in het recept!
Susie Rotscheid
Susie Rotscheid

cranberry compote bovenop sloffenbodem?

Ik heb net een Sloffenring gekregen en wil proberen het recept van Robert. Denk u dat het lekker zou zijn met een zelfgemaakte cranberry compote zou zijn? (Dit zijn rauwe cranberries gemengd met sinaasappelrasp, aardbeien, Gran Manier en suiker.)
Dag Susie, wat leuk dat je aan de slag gaat met het recept van Robèrt (https://www.heelhollandbakt.nl/recepten/sloffenbodem-van-robert/). Daarin staan ook linkjes naar een abrikozen- en zomerfruitslof. En net als voor de bakkers in de tent geldt, dat je soms moet experimenteren met verschillende smaakcombinaties! ;) Veel bakplezier!