
Een Japanese Fruit Sando Sandwich bestaat uit superzacht Japans melkbrood (shokupan), luchtige slagroom en kleurrijk vers fruit. Denk aan aardbeien, kiwi’s, mango of druiven. De fruitsoorten zijn allemaal netjes diagonaal gerangschikt, zodat je bij het doorsnijden een perfect patroon ziet. Het resultaat? Een frisse, romige snack die net zo goed als ontbijt, tussendoortje of dessert kan worden gegeten.
Het recept voor de Japanese Fruit Sando Sandwich
Hoewel het erg leuk is om dit prachtige land te bezoeken, is het niet nodig om naar Japan te reizen om deze traktatie te proeven. Hier is het recept om je eigen Fruit Sando te maken!
Ingrediënten
- Japans melkbrood (shokupan) of wit casinobrood
- 250 milliliter slagroom
- 125 gram mascarpone
- Fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, mango, druiven, mandarijnen)
- 1 theelepel vanille extract
- 3 tot 4 eetlepels poedersuiker
Benodigdheden
- Grote kom
- Brood snijplank
- Vershoudfolie
- Scherp broodmes
- Handmixer
Zo maak je de fruit sando sandwich
- Als eerst snij je de korsten van 2 sneetjes witbrood voorzichtig af.
- In een grote kom voeg je de slagroom, het vanille-extract en de poedersuiker toe.
- Klop het mengsel met een handmixer 5 minuten, totdat de slagroom iets dikker is geworden. Let op: er mogen nog geen stijve pieken vormen!
- Voeg de mascarpone toe aan het slagroom mengsel en klop dit nogmaals 5 minuten tot er stijve pieken ontstaan. Zet het in de koelkast om te rusten. Tip: Proef de slagroom en kijk of het zoet genoeg is, want mocht je de slagroom wat zoeter willen, dan is dit de stap om extra poedersuiker toe te voegen aan het mengsel.
- Was het fruit en haal eventuele steeltjes of groene kroontjes van het fruit. Je wil natuurlijk schoon fruit in je sandwich hebben.
- Pak het witbrood en de slagroom erbij en smeer een goede laag slagroom aan 1 kant per sneetje.
- Leg het fruit op 1 sneetje diagonaal neer en plaats de andere kant met de slagroomzijde naar beneden, liggend op het fruit.
- Knip een stuk vershoudfolie en wikkel strak om de sandwich heen. Leg dit 30 tot 60 minuten in de koelkast.
- Haal de sandwich uit de koelkast en laat het folie nog zitten. Snijd het diagonaal doormidden. Haal daarna het folie eraf, omdat het op deze manier de vorm behoudt.
Je resultaat is klaar! Je Japanse Fruit Sando Sandwich kun je nu lekker opeten!
Andere zoete broodjes
Zin in een ander zoet broodje? Bekijk het recept om je eigen koffiebroodjes te maken!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.