E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Alper gaat naar huis

"Alles wat je ziet op tv, dat voel je ook in en om de tent!"

HHB

Alper verlaat de baktent

“Ik ben helemaal gek op bakken en alles wat daarmee te maken heeft. Als je mijn aandacht wil hebben moet je over bakken, of eten in het algemeen beginnen. Ik ben al sinds het begin groot fan van Heel Holland Bakt. De zondagavonden wanneer het programma wordt uitgezonden, waren altijd al heilig voor mij. Mijn vrienden snapten dat niet altijd. Die dachten dan dat ik het over een voetbalwedstrijd had, om vervolgens tot hun verbazing en plezier te horen dat het over Heel Holland Bakt ging.”

 

Net als op tv

“Heel Holland Bakt is zo’n positief programma. Alles wat je ziet op tv, dat voel je ook in en om de tent. Het is een warm bad. De hele crew, van cameramensen tot afwassers, iedereen is positief ingesteld en met passie bezig. Dat vond ik heel mooi om te zien en ervaren.”

 

Hoe het begon

“Waar de liefde voor bakken vandaan komt? Het zit niet echt in de familie. Zo’n 7 jaar geleden reisde ik naar Amerika. Daar at ik elke dag de meest heerlijke chocolate chip cookies, brownies en andere baksels. Toen ik terugkwam in Amsterdam kon ik die smaken niet zo gauw vinden. Dus ben ik zelf maar gaan bakken.”

 

Instortingsgevaar

“In mijn laatste aflevering heb ik me laten leiden door angst. Dat doe ik eigenlijk nooit. Bij het maken van het gebouw heb ik me blind gestaard op de eventuele mogelijkheid dat hij zou kunnen instorten. Ik ben creatief met smaak en ik durf daar veel mee. Voor het eerst in de wedstrijd deed ik echter niets spannends met de smaken, omdat ik alleen maar wilde dat mijn gebouw bleef staan. Normaal gesproken laat ik me niet leiden door angst en daarom is dit voor mij een goede les. Nu zie je wat er gebeurt als je dat wel doet, dan lig je eruit. “

 

Mooie herinneringen

“Ik kijk heel positief terug op mijn deelname. Mooie herinneringen moet je zelf maken in je leven. Ik vind het heel mooi dat deze herinneringen mij gegund zijn. Dat ik 1 van de 700 mensen ben die mocht meedoen aan dit seizoen vind ik fantastisch. Dat pakt niemand mij meer af!”

 

Smaakt naar meer

Woensdag 5 oktober is Alper te gast in ­Smaakt naar meer, om 21.25 uur op NPO 1.

 

Meer weten over Alper?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.